Yüksekova'da polis ateş açtı: 4 ölü

Yüksekova'da zırhlı araçtan açılan ateş sonucu siviller vuruldu. Olayda dört kişi yaşamını yitirdi. HDP'li Selma Irmak, "Vali, kazayla ateş edildiğini söyledi" açıklamasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde akrep tipi araçtan açılan ateş sonucu 4 kişi yaşamını yitirdi, 2 kişi yaralandı. Valilik, zırhlı araçtan açılan ateş yaşamını yitirenlerin Rahmi Safalı, Necdet İşözü, Serhat Buldan ve Aydın Tümen olduklarını, Şemsettin Çakmakçı ve Memet Ali Kaya adlı kişilerin ise yaralandığını duyurdu. Aracın kulesinde görevli polis İ.M.'nin ifadesinde, kule kısmında bulunan silahın kendiliğinden ateş aldığını söylediğini belirten Valilik, "Aracın kulecisi polis memuru İ.M. gözaltına alındı. Söz konusu araç ise muhafaza altında" açıklamasında bulundu.

4 kişinin can verdiği olay, Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Eski Cezaevi Kavşağı'nda saat 10.50'de yaşandı. Burada bulunan bir grup sivile akrep tipi bir zırhlı araçtan ateş açıldı. HDP milletvekili Pervin Buldan ölenlerden Serhat Buldan'ın yeğeni olduğunu duyurdu.

IRMAK: ÖLENLERDEN BİRİ ÇOCUK

HDP Hakkari Milletvekili Selma Irmak da Duvar'a yaptığı açıklamada olayı duyar duymaz Van'dan Yüksekova'ya geçtiğini belirterek, "Sabah saat 10.00 sularında bir zırhlı araçtan kapının önünde bekleyen esnafa ateş açılması sonucu iki kişi olay yerinde iki kişi de kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Halen tedavi gören iki yaralı var. Yaşamını yitirenlerden biri 15 yaşında bir çocuk. Yaralananlardan biri de 13 yaşında boyacı bir çocuk. Vali ile görüştük ateş açan polisin gözaltına alındığını, ifadesinde kaza olduğunu söylediğini belirtti. Bizce bu kaza değil çünkü insanlar kafalarından vurulmuş. Yüksekova yaralarını sarmaya çalışıyordu. İnsanlar travmalarını unutamamışken böyle bir olay yaşanmasına halk çok tepkili. Bu savaşı ısrarlar sürdürenlere, insanları hedef alanlara lanet olsun. Bunlar cezasızlık politikasının sonucudur" dedi.

15 yaşındaki Serhat Buldan zırhlı araçtan açılan ateşle yaşamını yitirdi. 15 yaşındaki Serhat Buldan zırhlı araçtan açılan ateşle yaşamını yitirdi.

'AİLELERİN HUSUMETİ YOK'

Irmak ayrıca olayla ilgili olarak, "Ailelerin birbirleriyle kavga ettiği ve tartışma çıktığı iddiaları da gerçek dışıdır. Şu an ailelerle hastane önünde birlikteyiz, aralarında hiçbir husumet olmadığını ifade ediyorlar" dedi.

HDP: 4 YURTTAŞIMIZ İNFAZ EDİLDİ

HDP'den yapılan açıklamada da, "Bugün sabah saatlerinde Yüksekova çarşı merkezinde zırhlı bir polis aracının yurttaşları, başları hedef alınarak taraması sonucu 4 yurttaşımız yaşamını yitirmiş, biri çocuk 2 yurttaşımız da ağır yaralanmıştır. Yaşamını yitirenlere Allah'tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz" denildi. Açıklamada şöyle dendi: "Hakkâri Valiliği'yle yapılan görüşmelerde, bir polisin "ferdi davranışı" ve "zırhlı polis aracındaki silahın teknik arıza yapması sonucu" mevcut durumun ortaya çıktığı, polis memurunun gözaltına alındığı ifade edilmiştir. Yurttaşlarımızın taranması açık ve büyük bir provokasyondur. Bu durum asla

27 yaşındaki Necdet İşözü bir ay sonra evlenecekti. 27 yaşındaki Necdet İşözü bir ay sonra evlenecekti.

"ferdi davranış" olarak açıklanamayacak derecede ciddi bir olaydır."

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Konuya ilişkin Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada ise 1 polisin gözaltına alındığı duyuruldu. Valilik açıklaması şöyle: "08.10,2106 günü saat 10:00 sıralarında Özel Harekat Grup Amirliği hizmetinde kullanılan Orman Kobra kod nolu ekipte görevli araç şoförü B.Z., araç kulecisi İ.M., ve E.K., Orman Mahallesi'ndeki devriye görevlerini ifa etmek için Cengiz Topel Caddesi üzerinde Cezaevi Kavşağına geldiğinde aracın kule kısmında bulunan silahın ateş alması nedeniyle Jiyan mobilya ve müştemilat kısmında bulunan Şemsettin Çakmakçı, Rahmi Safhalı, Necdet İşözü, Mehmet Ali Kaya, Serhat Buldan ve Aydın Tümen isimli şahıslar yaralanmış. Şahıslar olay yerine gelen ambulanslarla ivedi bir şekilde Yüksekova Devlet Hastanesine intikal ettirilmiş. Rahmi Safalı, Necdet İşözü, Serhat Buldan ve Aydın Tümen isimli şahıslar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetmişlerdir. Diğer yaralı şahısların tedavilerine devam edilmektedir. Konu ile ilgili olarak aracın kulesinde görevli polis memuru İ.M., alınan ilk ifadesinde aracın kule kısmında bulunan silahın kendiliğinden ateş aldığını tetik kısmına kesinlikle dokunmadığını beyan etmiştir. Konu ile ilgili olarak aracın kulecisi polis memuru İ.M., gözaltına olaya karışan zırhlı araç muhafaza altına alınmış olayla ilgili adli soruşturma başlatılmıştır.

Olayın tüm yönleri ile aydınlatılması için İçişleri Bakanlığınca Mülkiye Başmüfettişi görevlendirilmiş ilgili mülkiye başmüfettişi tarafından çalışmalara başlanmıştır.” (HABER MERKEZİ)