Genç kadınlar internette 'hayatlarını mükemmel göstermek' istiyor

İngiltere'de internet kullanımı üzerine yapılan bir araştırma sonucunda, sosyal medyanın genç kadınlar üzerinde baskı yarattığı sonucu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İngiltere'de sosyal medya kullanan kadınlar üzerine yapılan araştırmaya katılan 11-21 yaş arasındaki 3 kişiden biri, fotoğraflarda nasıl gözüktükleri hakkında endişe duyuyor.

İngiliz i gazetesinde yer alan araştırma sonuçlarına göre, Kız İzciler adlı grubun 900 kız ve genç kadınla konuşarak yaptığı araştırma, sosyal medyadaki takipçi ve beğeni sayılarının yaşamlarına olan etkisini inceledi.

SOSYAL MEDYADA GENÇ KADINLAR

Beğeni ve takipçi sayısından endişelenenlerin oranı:

%13'ü 11-16 yaş arasında

%10'u 17-21 yaş arasında

Dört katılımcıdan biri, yatmadan son iş ve kalkınca ilk iş olarak cep telefonlarını kontrol ettiğini söyledi.

Araştırmayı yorumlayan 17 yaşındaki Katie, "Sosyal medya gençlerin seslerini duyurabilmesi için müthiş imkânlar sağlasa da kızların özgüvenlerine de zarar verebiliyor" diye konuştu.

Ankete katılanların en büyük korkularından birininse, fotoğraflarının başkaları tarafından kullanılma ihtimali olduğuna dikkat çekildi.

Öte yandan, katılımcıların yalnızca yarısı sosyal medyada karşılaştıkları baskıların aileleri tarafından anlaşıldığını düşünüyor. (BBC Türkçe)