Bu kez gerçek: iPhone 8'de en büyük sızıntı

Bizzat Apple'a ait bir yazılım internete sızınca, yazılım uzmanları iPhone 8'i 'çözdü'. İşte yeni özellikler...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - iPhone 8'de parmak izi okuyucu gidiyor, yüz tanıyıcı geliyor... 'Tek tuş' kalkarken, ekran da olabildiğine büyüyor...

Apple, aylardır yeni özelliklerine dair türlü söylentiler yayılan iPhone 8'in neye benzeyeceği konusunda bugüne dek görülen en 'gerçek' sızıntıya maruz kaldı. Üstelik bizzat kendi 'hatası' yüzünden...

Apple'ın yıl sonuna doğru piyasaya sürmeyi planladığı 'akıllı' hoparlör HomePod'un yazılımı internete sızdırıldı. Yazılım uzmanları da, iPhone 8 ile uyumlu olan bu hoparlörün yazılımındaki kodları inceledi; yeni iPhone'un yeni özelliklerini ifşa etti.

'KIZIL ÖTESİ YÜZ TANIYICI'

Buna göre, iPhone 8'de parmak izi okuyucu kaldırılacak; yerine yüz tanıyıcı konulacak. Apple'ın, geceleri veya karanlık ortamlarda da çalışabilmesi için yüz tanıyıcıya kızılötesi özellik eklediği de belirtiliyor. Yüz tanıma özelliğinin iPhone 8'in bütün modellerinde mi, yoksa sadece daha pahalı olan iPhone S'de mi olacağı bilinmiyor.

EKRAN HER YÖNDEN GENİŞLİYOR

Bir diğer ifşaat da tasarımla ilgili. Bugüne dek iPhone 8'in ekranıyla ilgili bir dizi iddia ortaya atıldı. Bu kez, bizzat HomePod'un yazılımında yer alan bir görsel, bugüne dek görülen en doğru 'iddia' olarak kabul ediliyor.

iphone

Buna göre, ekran sadece kenarları iyice inceltecek şekilde büyümekle kalmıyor; aynı zamanda kamera, hoparlör ve sensörlerin etrafından dönecek şekilde yukarıya doğru da uzuyor. (Dış Haberler)