Dijital madenciliğin güç tüketimi, ülkelerle aynı seviyede

Dijital madencilik büyük miktarda enerji tüketiyor. Bitcoin ve Ethereum, birçok ülkeyi geçti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dijital para birimlerini çıkarmak için yapılan dijital madencilik, önemli oranda güç tüketimine neden oluyor. Harcanan güç miktarı ülkelerle aynı seviyede.

Shift Delete'in haberine göre, dijital para birimleri madenciliği son dönemde yaygınlaşırken, bu nedenle tüketilen güç miktarı da artıyor. AMD ve NVIDIA grafik kartı fiyatlarını ve bulunmasını bile etkiyen dijital madencilik yarattığı elektrik sarfiyatıyla gündemde.

Günümüzde piyasa değeri en yüksek olan dijital birimleri Bitcoin ve Ethereum, 14.54 TWh ve 4.69 TWh güç tüketimine sebep oluyor.

Bu tüketim miktarlarına bakıldığında, Ethereum en fazla güç tüketen 120'nci ülke olan ve 3 milyon nüfuslu Moldova ile aynı seviyede yer alıyor. Bitcoin ise listede 81'inci sıradaki Mozambik ve 6.17 milyon nüfuslu Türkmenistan ile aynı seviyede. Toplamdaysa Ethereum ve Bitcoin, 2014 yılı nüfusu 17 milyonun üzerinde olarak tahmin edilen Suriye’den daha fazla güç tüketiyor.

Ethereum bütün VISA ağının çalışması için gereken güçten de 8 kat fazlasını tüketirken, Bitcoin ise 27 kat fazlasıyla elektrik harcıyor.