Google ve Facebook'u 100 milyon dolar dolandırdı!

Google ve Facebook internetten dolandırıldı! İki internet devinin, sahte e-posta hesabı açan bir dolandırıcıya kanıp 100 milyon dolar ödediği açıklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Teknoloji devleri Google ve Facebook'un en bilinen internet dolandırıcılığı yöntemine toplamda 100 milyon dolar kaptırdığı ortaya çıktı. İki şirket de, Asyalı bir ortaklarının kimliğini kullanan bir dolandırıcıya iki yıl boyu para akıtmış.

Mart ayında kamuoyuna sızan devasa dolandırıcılık davasında, 'iki ABD merkezli internet şirketinin' mağdur olduğu belirtilmiş ancak şirketlerin ismi verilmemişti. Amerikan Adalet Bakanlığı'ndan yeni yapılan açıklamaya göre dolandırıcılık şöyle gelişti:

Evaldas Rimasauskas adlı Litvanyalı hırsız, Google ve Facebook'un Asya'da iş yaptığı bir üretici firmanın kimliğini kullandı. Hırsız, 2013-2015 yılları arasında e-mail aracılığıyla Google ve Facebook'u 100 milyon dolar dolandırdı. Bu sırada, Asya merkezli şirketin çalışanları adına sahte e-posta hesapları açıp sahte fatura ve kontrat hazırladı; yazışmalar yaptı. Bu duruma inanan iki şirket de Rimasauskas'ın hesabına para gönderdi.

Google ve Facebook dolandırıcılık mağduru olduklarını doğrularken, iki şirket de kaçar milyon dolar ödediklerini açıklamaktan kaçındı. (Dış Haberler)