Turknet, Adil Kullanım Kotasını kaldırdı

TurkNet firması, AKK uygulamasını kaldırdı. Firma, merak edilen noktaları açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye’de internet bağlantısına sahip kişilerin en fazla şikâyetçi oldukları konuların başında şüphesiz "Adil Kullanım Kotası (AKK)"  geliyor. Zira belirli bir veri sınırından sonra bağlantı hızının ciddi anlamda düşürülmesi, her geçen gün dijitalleşen dünyada büyük bir tezat oluştururken, diğer taraftan kullanıcılar için çoğu zaman adeta işkence halini alabiliyor.

Donanım Haber portalının aktardığına göre, öncelikle bu sitenin forum üyelerinin girişimleri sayesinde gündeme getirilen bu konu hakkında çalışma başlatan Ulaştırma Bakanlığı ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu, Adil Kullanım Kotası’nın önümüzdeki mayıs ayından itibaren kademeli olarak kaldırılacağını ve 2019 yılına AKK olmadan gireceğimizi açıklamıştı.

AKK TAMAMEN KALDIRILDI

TurkNet firması ise önemli bir adım atarak geçtiğimiz haftadan bu yana, yani 17 Mart Cuma günü itibariyle mevcut aboneleri için AKK uygulamasına son vermeye başladı. Konu hakkında resmi açıklama yayınlayan operatör, merak edilen noktalara netlik kazandırdı. AKK’nin kaldırılmasının beklentilerin üzerinde bir ilgiyle karşılandığını ifade eden TurkNet, santrallerde kurulan aktif altyapının sağladığı avantajlardan mevcut müşterilerin yararlanmasını hedefliyor.

Açıklamada, Yerel Ağın Paylaşıma Açılması (YAPA) isimli yöntem ile hizmet verilen noktalardaki bakır kabloların yerleşik operatörlere (Türk Telekom) ait santral binalarında bulunan TurkNet cihazlarında sonlandığı, buradan sonra başka operatörlerle paylaşılmayan, yedekli ve kapasitesi kolaylıkla artırılabilen tamamen TurkNet ağı içerisinde hareket ettiği belirtiliyor.