Türk hackerlardan Apple'a 'fidye' tehdidi

Türkiyeli bir hacker grubu 300 milyon Apple hesabını ele geçirdiğini iddia ediyor. Çete, Apple'dan 'fidye' talep ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kendilerine Turkish Crime Family (Türk Suç Ailesi) diyen bir hacker grubu Apple firmasının mail hesaplarının ön belleğinin oldukça büyük bir kısmına erişim sağladıklarını iddia ediyorlar.

Motherboard sitesinde yayınlanan Joseph Cox imzalı habere göre hacker grubu ellerinde 300 milyon icloud ve @me kullanıcısının mail hesabı olduğunu iddia ediyor. Turkish Crime Family kendilerin 100 bin Bitcoin veya Ethereum parası (aşağı yukarı 100 milyon dolar ediyor) yada 100 bin dolarlık I Tunes hediye çeki  ödemezlerse ellerindeki hesapları yok edeceklerini söylüyorlar. Apple bünyesinde 559 milyon mail hesabı bulunuyor.

Motherboard, Turkish Crime Family ve Apple yönetimi arasındaki bazı yazışmalara erişim sağladığını iddia ediyor. Site yönetimin eriştiği yazışmalardan birinde Apple ekibi hacker grubundan  ellerindeki  veri takımının bir kısmını paylaşmasını talep ediyor. Turkish Crime Family grubu aynı zamanda ele geçirdikleri hesaplara giriş videolarını Youtube kanalına koydular. Bunun üzerine Apple ekibi hacker grubundan videoyu kaldırmalarını rica etti ve siber yasaları ihlal ettikleri için suçluları ödüllendirmediklerini vurguladı. Motherboard sitesi Apple'a defalarca ulaşmaya çalışmalarına rağmen firmanın herhangi bir yorum yapmadığını söylüyor.

HABERİN ORJİNALİ

Etiketler hacker Apple e-mail fidye