'iPhone 8 üç boyutlu selfie çekecek'

iPhone 8'in 'devrimci' bir ön kameraya sahip olacağı iddia edildi. Buna göre, yeni iPhone'lara üç boyutlu selfie özelliği geliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Merakla beklenen iPhone 8'in üç boyutlu fotoğraf özelliğine sahip olacağı iddia edildi. Buna göre,yeni iPhone'ların ön kamerası 'devrim' niteliğine yenilikler taşıyacak.

Apple analisti KGI'dan Ming-Chi Kuo'nun, 'içeriden' aldığını belirttiği bilgilere göre, iPhone 8'lere gelecek yeni özellikler şöyle:

  • Yeni iPhone'un ön kamerası, etrafındaki üç boyutlu alanı 'gören' bir Infrared modüle sahip olacak. Bu sensör, görebildiği objelerin yerini ve derinliğini tespit edebilecek.
  • Bu durum, kameranın yüz ve göz bebeği tanıma uygulamalarının üç boyutlu hale geleceği, üç boyutlu selfie çekilebileceği anlamına geliyor. Yani iPhone'lara 'artırılmış gerçeklik' geliyor.
  • Ming-Chi Kuo'nun anlatıma göre, bu özellik sayesinde yenilikçi oyunlar da üç boyutlu olacak. Kullanıcılar oyundaki karakterin yerine kendilerini yerleştirebilecek.
  • Söz konusu ön kameranın Sony tarafından üretileceği belirtiliyor.

iPhone 8'in özelliklerine dair diğer 'dedikodular' da şöyle: Kablosuz şarj özelliği, suya daha fazla dayanıklılık, yeni bir tür yüz tanıma özelliği, 1000 doların üzerinde bir fiyat. (Dış Haberler)