Türkiye'nin ilk antivirüs yazılımı: Chomar!

İlk yerli Antivirüs programı Chomar hizmete sunuldu. Program Gold sertifikaya sahip.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin ilk yerli antivirüs yazılımı olduğu belirtilen Chomar (Çomar) resmen hizmete sunuldu.  Chomar'ın hizmete sunulmasıyla Türkiye, dünyada antivirüs teknolojisine sahip 17 ülkeden biri oldu.

Mersin'de bulunan Teknopark'ta geliştirilen Chomar, 10 kişilik bir mühendis ekibinin 3 yıllık çalışmasının sonucunda ortaya çıktı ve en yüksek seviye yazılımlara verilen Gold sertifikasına sahip. Dünyada bu sertifikaya sahip olan 33 adet yazılım bulunuyor.

comar

Bireysel ve kurumsal olarak iki ayrı pakete sahip olan Chomar, eBilge Teknoloji Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından geliştirildi. Sezgisel Tarama Teknolojisi ile kötü amaçlı yazılımları tespit eden ve zero-day attack olarak bilinen saldırılara karşı koruma sağlayabilen Chomar, aynı zamanda takılan harici medya cihazlarına onayınız olmadan veri akışını da engelliyor. Güvenli Dosya Silme Aracı ile de cihazınızdan sileceğiniz verileri geri getirilemeyecek şekilde tamamen silebilen Chomar Antivirüs, böylece verilerinizin başkaları tarafından elde edinmesinin de önüne geçiyor.

Chomar'ı buradan daha yakından inceleyebilir ve indirebilirsiniz. (HABER MERKEZİ)