Whatsapp'ta iki aşamalı doğrulama nasıl olacak?

İki adımda doğrulama artık tüm kullanıcılar için yayında. Peki nasıl aktifleştirilir?

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Whatsapp'a iki aşamalı doğrulama özelliği geldi. Bu özelliğin amacı başkasının Whatsapp hesabını bir başka cihazda kullanmasının önüne geçmek.

NASIL ETKİNLEŞTİRİLİR?

WhatsApp uygulamasını açıp Ayarlar/Hesap/İki Aşamalı Doğrulama/Etkinleştir adımlarını takip ederek özelliği aktif hale getirebilirsiniz. Daha sonrasında ise sizden 6 haneli bir kod girmeniz istenecek. İstediğiniz kodu belirledikten sonra e- posta ekranı açılacak. Güncel bir e-posta yazmanız önemli, olası bir problemde e-postanız ile şifrenizi sıfırlayabilir - kaldırabilirsiniz. Telefon değiştirdiğinizde veya WhatsApp'ı telefonunuza yeniden kurduğunuzda, WhatsApp sizden SMS onayının yanı sıra bu 6 haneli şifreyi de istiyor. Şifreyi unutursanız WhatsApp'ı 7 gün süreyle kullanamıyorsunuz. 7 günün sonunda ise tüm geçmiş yazışmalar silinerek SMS onayı ile uygulamaya erişebiliyorsunuz. İki aşamalı doğrulamayı kaldırmak içinise  Ayarlar / Hesap / İki Adımlı Doğrulama / Devre dışı bırak adımlarını izleyiniz.

1 Ayarlar/Hesap/İki Aşamalı Doğrulama

2 İki Aşamalı Doğrulama/Etkinleştir

3 Daha sonrasında ise sizden 6 haneli bir kod girmeniz istenecek.

4 E- posta adresinizi girerek doğrulayınız.

5 İki aşamalı doğrulamayı kaldırmak için: Ayarlar / Güvenlik/ İki Adımlı Doğrulama / Devre dışı bırak adımlarını izleyiniz.