Küresel siber saldırılar nedeniyle Twitter'a erişilemedi

Çoğunlukla tek bir siteyi hedef alan DDos atakları bu kez bir DNS sunucuyu hedef aldı. internetteki pek çok hizmet kesintiye uğradı. Twitter'a erişimde güçlük yaşandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İnternetteki geniş kapsamlı bir siber saldırı, Twitter, Spotify, Reddit ve Souncloud başta olmak üzere birçok önemli platformu etkiledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre siber saldırıdan etkilenen bütün şirketlerin DynDNS adlı firmanın müşterisi olduğu belirtildi.

Saldırının, DynDNS’nin ‘DDos’ kısatlmasıyla bilinen ‘Hizmetin Dağıtılmış Reddi’ (Distributed Denial of Service) verilerine boğulmasıyla başladı. Bu da hizmeti kullanan internet kullanıcılarının aradıkları sitelere ulaşmalarını güçleştiren bir etki yarattı.

DynDNS internet sayfasında yayınladığı açıklamada, DDos saldırısının bu sabaha karşı ABD’de başladığını ve en çok ülkenin doğusunu etkilediğini bildirdi.

Saldırının ilk etkisi bazı sitelere ulaşımı güçleştirmek oldu. Kullanıcıların; Reddit, Twitter, Etsy, Github, Soundcloud, Spotify başta olmak üzere birçok siteye erişimi zorlaştı.

Paypal, Pinterest ve Tumblr gibi sitelerle bazı kablolu hizmet sağlayıcılara erişimde de kesintiler olduğu bildirildi.