Sevilla 2-2 M. Başakşehir

Medipol Başakşehir, Şampiyonlar Ligi'ne play-off turunda veda etti. Deplasmanda Sevilla ile 2-2 berabere kalan İstanbul ekibi, ilk maçı 2-1 kaybettiği için elendi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda İspanya'nın Sevilla takımıyla mücadele eden Medipol Başakşehir, deplasmanda 2-2 berabere kalsa da toplamda 4-3'lük skorla Şampiyonlar Ligi'ne veda etti. Medipol Başakşehir yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Çekişmeli geçen maça Sevilla hızlı başladı. İlk 10 dakika içerisinde iki net gol pozisyonuna giren İspanyolların bir topları da direkten döndü. Başakşehir sonraki dakikalarda rakibin temposuna ayak uydurdu ve üstünlük golünü de buldu. İlk maçta da gol Elia ile 17'nci dakikada 1-0 öne geçti.

İlk yarı bu şekilde tamamlanırken Sevilla ikinci yarıya daha iyi başlayan taraf oldu ve 52'nci dakikada durumu 1-1'e getirdi. Bu golden sonra uzun süre oyunun kontrolünü de elinde tutan Sevilla, 75'inci dakikada Ben Yedder'in golüyle 2-1 öne geçti.

Moral üstünlüğüyle oynayan Sevilla, 83'üncü dakikada savunmada hata yapınca Başakşehir Visca ile skoru eşitledi: 2-2. Bu dakikadan sonra oyun Başakşehir üstünlüğüyle geçti. Turun kaderi ise 89'uncu dakikada Emre Belözoğlu'nun kullandığı serbest vuruşla belli oldu. Emre'nin şutu direkten dönünce Başakşehir tur şansını böylece yitirmiş oldu.

Bu sonuçla Sevilla Şampiyonlar Ligi gruplarına kalırken, Medipol Başakşehir ise yoluna Avrupa Ligi gruplarında devam edecek.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda gecenin diğer maçları ise şu şekilde tamamlandı:

Astana(Kazakistan) 4-3 Celtic(İskoçya) İlk maç: (0-5)

Rijeka(Hırvatistan) 0-1 Olympiacos(Yunanistan) İlk maç: 1-1

Nice(Fransa) 0-2 Napoli(İtalya) İlk maç: 0-2

Maribor(Slovenya) 1-0 Hapoel Beer Sheva(İsrail) İlk maç: 1-2