Medel'den cinsiyetçiliğe geçit yok!

Beşiktaş'ın yeni transferi Şilili Gary Medel, cinsiyetçiliğe karşı da savunmaya geçti.

Google Haberlere Abone ol

KÖLN -  Şili'de geçtiğimiz akşam yayınlanan bir spor programında yer alan bir erkek yorumcunun kadın yorumcu konuşurken vücut diliyle yaptığı imalı hareketi, Beşiktaş'ın yeni defans oyuncusu Şilili Gary Medel, Twitter'dan attığı mesaj ile eleştirdi.

Canal de Futbol, kısaca CDF isimli Futbol Televizyon Kanalı'nda yayınlanan programın sunucusu Pablo Flamm sunduğu programı açıp günün özel konuğu kadın yorumcu Grace Lozcana'yı tanıtıyor ve sözü ona veriyor. Kadın yorumcu konuşmaya başlayınca yanındaki erkek yorumcu Romai Ugarte, sağ elini ağzına yaklaştırıp el ağız mesafesi kısalınca diliyle yanağının sağ tarafını dışarı doğru oynatarak cinsel aşağılayıcı bir harekette bulunuyor.

Bu olayın gerçekleşmesinin ardından Şili Milli Takımı oyuncusu Gary Medel, öğlen saatlerinde attığı bu twitle konuyu eleştiriyor: "Yorumcu Romai Ugarte'nin bu hareketi eğitimsizlik ve kadın yorumcuya saygısızlıktır. Desteğim Grace Lozcano'yla @gracelozcano"

-----------------------------

Medel attığı bu mesajla futboldaki cinsiyet ayrımcılığının bitmesini savunan görüşünü ortaya koyuyor.

Ugarte'nin bu hareketi, kendine misyon olarak Şili televizyonlarındaki gazetecilik etiğini belli bir standarda getirmeyi edinen El Filtrador isimli haber etiği içerikli sitede de sert bir dille eleştirildi.

Programın güncel yorumcuları arasında, Romai Ugarte Ackerman, José Luis Villanueva, César Henríquez,Cristián Basaure, Pablo Contreras bulunuyor. Colo Colo'nun eski kaptanı 56 yaşındaki Patricio Yáñez, Şili Milli Takımıyla 2000 yılında Sidney'de yapılan Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalya kazanan 39 yaşındaki Héctor Tapia ve 38 yaşındaki eski milli futbolcu Pablo Conterras da bir dönem programda yorumculuk yapanlar arasında yer alıyor.