Gazi'de 90 yıl sonra 2. bayram

Gazi Koşusu, 1927'deki ilk koşudan sonra 2'nci kez bayrama denk geliyor. Koşu bu pazar günü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'de at yarışçılığının en önemli organizasyonlarından Gazi Koşusu için geri sayım başladı. 25 Haziran Pazar günü İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda saat 20.00’de yapılacak Gazi Koşusu'nda yarışacak taylar ve sahipleri şöyle:

1 Depository Kemal Kurt

2 Eskayra Piraye Cemiloğlu

3 Finesse Levent Kitapçı

4 Griffon Ceyda Feyzullah

5 Just Eagle Murat Yoğurtçuoğlu

6 Last Point Orhan Tanatar

7 Naçal Kemal Kurt

8 Oğlum Beratım Bülent Doğan

9 Orange Blossom Fedal Kahraman

10 Pershing Kamil Kahyaoğlu

11 Piano Sonata Oğuz Yalçın

12 Runner Bull Nurbiye Gülerce

13 Scamp Şahin Eğilli

14 Sinyor Şamil Kemal Kurt

15 Storm Sea Swell Arif Kurtel

16 Ulan Bator Hatice Yıldız

17 Zafer Ateşi Bedri Akbulut

18 Zümrüthan Cafer Güven

19 Tarsus Beyazı İmat Bozdoğanlı

Yarış için hazırlıklarını sürdüren atların sahipleri DHA'ya konuştu.

'ATÇILARIN GAZİ GÜNÜ BAYRAMDIR'

Gazi Koşusu'nun önemli taylarından Runner Bull'un sahibi Nurgül Gülerce'nin açıklamaları şöyle: "91. Gazi Koşusu'na Runner Bull isimli, Mustafa Berberoğlu'nun yetiştirmesi, Engin ve İbrahim Bekiroğulları'nın antrene ettiği, jokeyim Akın Sözen bineceği bir Gazi Koşusu'na katılacağız. Tüm atların ayakları düz bassın. Bu koşuya katılabilmek büyük onur. Katılabilmek büyük şeref. Ayrı bir mutluluk. Yaklaşık 30 yıla yakın 27 yıldır kesintisiz atçılıkla uğraşmamıza rağmen Gülerce ailesi olarak, henüz daha Gazi Koşusu kazanmış değiliz. İkinciliğimiz ve üçüncülüğümüz var. Ama henüz kazanmak nasip olmadı. Umarım herkes için güzel bir yarış geçer. Bu Pazar bir de ayrı bir güzellik. 1927 yılındaki ilk koşudan sonra ikinci kez bayrama denk geliyor. Biz atçıların Gazi Günü bayramıdır. Bu bayramın Ramazan Bayramı'yla birlikte olması da çifte bayram oldu. Türkiye'deki bütün yarış severlerin bayramlarını kutluyorum. Hepimize bol şanslar diliyorum. İnşallah çok keyifli çok güzel, sportmence bir yarış günü olacak."

'ATATÜRK ADINA KOŞULAN BİR KOŞU OLMASI ÖNEMİNİ ARTIRIYOR'

Yarışın favori isimlerinden olan Piano Sonata'nın sahibi Oğuz Yalçın ise şunları anlattı: "Tabii oldukça heyecanlıyız. Oldukça önemli bir koşu. Her şeyden önce Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına koşulan bir koşu olması önemini anlatmak için yeterli. Böyle bir koşuya katılmak gerçekten önemli. Atımızın ismi Piano Sonata, atımıza Gazi Koşusu'nda Ahmet Çelik binecek. Hazırlıklarımız gayet iyi . Herhangi bir sıkıntımız yok En son koştuğumuz Ankara'daki Mehmet Akif Ersoy Koşusu sonrasında hazırlıklarına devam ediyor."

Gazi Koşusu için iddialı olduklarını belirten Oğuz Yalçın, "Şüphesiz iddialıyız. Katılan bütün atlar iddialıdır. Bizde ilk koşusundan itibaren ortaya koyduğu performans itibariyle, koştuğu grup yarışlar, Grup 1 yarışlar, kazandığı yarışlar itibariyle toplamda 11 yarışta 10 kez birinci ve ikinci olan bir atımız var. Şimdiye kadarki ortaya koyduğu mücadele gücüyle bize bu yarışta atımız bize bir iddia koyuyor."

'HER AT SAHİBİNİN HAYALİ'

Zafer Ateşi adlı tayın sahibi olan Bedri Akbulut ise şunları söyledi: "Gazi günü, Gazi Yarışı her at sahibin hayal ettiği bir koşudur. Klasik bir koşudur. Türkiye'nin en önemli koşularından biridir. Herkes bu yarışa katılmak için yıllarca çalışıyor ama bir türlü kaydetmek bile nasip olmuyor bazen. Bu yarışı koşmak bile bir şereftir. Bütün atların ayaklarının düz basmaını temenni ediyorum. Hayırlısı olsun diyorum"

Uğur Polat'ın binceği Zafer Ateşi'nin iddialı olduğu belirten Bedri Akbulut, "Atımızın ismi Zafer Ateşi. Uğur Polat biniyor. Bütün hazırlılarımız tamamlandı, atımızda hazır durumda. Atımızı şanslı görüyorum. Koşuda 1-2 tane sivrilmiş at var ama benim atımda o atlardan eksiği olduğuna inanmıyorum. Benim atımda onların ayarında bir at ve Gazi Koşusu'nda iddialıyız."

Etiketler gazi at koşu yarış