Göztepe 14 yıl sonra Süper Lig'de

TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen son takım Göztepe oldu. 2007'de amatör kümeye kadar düşen Göztepe 14 yıl aradan sonra Süper Lig'e dönerken, İzmir'de kutlamalar sabaha kadar sürdü. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - TFF 1. Lig play-off finalinde Eskişehirspor'u penaltılarla mağlup eden Göztepe, Spor Toto Süper Lig'e yükselen son takım oldu.

Antalya'da oynanan karşılaşma ilk düdüğün hemen ardından atılan yanıcı maddeler nedeniyle ilk 45 dakikada tam 3 kez durdu. Hakem Ali Palabıyık ilk yarının sonuna 17 dakika uzatma eklenmesini istedi ve mücadelenin ilk 45 dakikası 0-0'lık sonuçla bitti.

İkinci yarının hemen başında sahaya bir kez daha yanıcı maddeler atıldı. Mücadele, birkaç dakikalık duraklamanın ardından kaldığı yerden devam etti. Eskişehirspor, 54. dakikada Erkan Zengin'in uzun pasında topla buluşan Ofoedu ile golü buldu ve 1-0 öne geçti.

Mücadelenin ikinci yarısına da oyuna 11 dakika ilave süre eklendi. Göztepe, 90+5'inci dakikada Adis Jahovic'le beraberliği buldu. Karşılaşmanın normal süresinde başka gol olmadı ve maç uzatmalara gitti.

Göztepe, penaltılarda rakibine 3-2'lik üstünlük kurdu ve toplamda 4-3'lük skorla Eskişehirspor'u mağlup ederek Spor Toto Süper Lig'e çıkan son takım olmayı başardı.

göztepe3

TFF 1. Lig Play-Off finalinde Eskişehirspor'u 120 dakikası 1-1 biten maçın ardından penaltı atışları sonucunda 4-3 mağlup eden Göztepe, Yeni Malatyaspor ve Sivasspor'un ardından Süper Lig'e çıktı. Maçtan sonra kupa töreni düzenlendi. Göztepe'ye kupasını TFF Başkan Vekili Ali Dürüst verdi.

'AYIN 4'ÜNDE 5'İNDE BİTEN MAÇ'

Göztepe Teknik Direktörü Yılmaz Vural, maçtan sonra yaptığı açıklamada, iki gün oynadıkları bir maç olduğunu söyledi. Maça ayın 4'ünde başlayıp, 5'inde bitirdiklerini ifade eden Yılmaz Vural, "İşin şakası bir yana. Geçen sene Demirspor'da böyle bir final oynadık ve penaltılarla kaybetmiştik. İnanın insan seviniyor ama şimdi o tarafı düşüyorum, aynı şekilde ben o durumdaydım ve çok üzülüyorum. Koca bir sezonun emeği, bir sürü hikaye. O yüzden Mustafa hocama ve Eskişehirspor'a öncelikle geçmiş olsun diyorum. 120 dakikalık bir rakipliğimiz oldu. Sonuçta penaltılarla kazanan biz olduk. Dolayısıyla inanın onların içinin acıdığı kadar, içimin acıdığını söylemek istiyorum. Bu çok samimi bir duygumdur. İş olsun diye söylemiyorum" dedi.

9 maçlık bir periyot için İzmir'e geldiklerini sözlerine ekleyen Yılmaz Vural, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Dolayısıyla yönetimin gardı düşmüş, taraftarla takım arası kopmuş. Özgüven diye bir şey kalmamış bir ortamda geldik. Kademe kademe bugünkü maçın hakimi idik, sanırım kazanması gerekendik. Ama penaltılara kadar kaldı. Dolayısıyla penaltılarla bile olsa bana göre hak eden takım kazandı. Arkadaşlarımı kutluyorum. Bu çocuklar benim 32 senelik antrenörlük hayatında çalıştığım en onurlu, en delikanlı grup. Bakın bu kadar net söylüyorum. Bu çok önemliydi.

göztepe4

Bir antrenör gelmiş, farklı oyun tarzı, farklı oyun felsefesi var derken bir bocalama dönemi geçmedi değil. Ama çok şükür, Göztepe taraftarı ile kurduğumuz ilişki bizi bu günlere getirdi. Bu takım 4 maç arka arkaya da kaybetti. Hiç benim olduğum dönemde kötü bir söz taraftardan gelmedi. Başlarken oyuncularım Olimpiyat'ta oynansın maçlar diye çok ısrar ettiler. Hayır dedim, onlardan kaçmayacağız, onlarla birlikte biz bu işi kurtaracağız dedik ve sonuç olarak çok tasarladığımız ve düşündüğümüz şeyler hayata geçmiş oldu."

FUTBOLCULAR TOPLANTIYI BASTI!

Amatör Küme'ye kadar düşen bir Göztepe'nin kendinden hiç taviz vermediğini de ifade eden Yılmaz Vural, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Göztepe, kendi onurundan, kendi gururundan hiç taviz vermedi. Amatör maçlarda böyle kalabalığın olduğu bir takım. Enteresan bir aidiyet duygusu ve beni en mutlu eden şey. Çok şükür çok değerli hocalardan sonra ben de bu kulübün tarihine geçmiş oldum. Bu başarı tüm İzmir'in başarısıdır. Bugün aramızda valimiz, belediye başkanlarımız, sivil toplum örgütlerimiz, tüm İzmir buradaydı. Biz kutlamaları yaparken, daha önce Güzelyalı'dan Konak'a kadar olan bölümü meşalelerle aydınlatırken, bu devam edecek Karşıyaka'ya kadar dönecek. Eskiden biz Karşıyaka'ya nazire olurcasına yaparken, şimdi onlar da bizimle beraber. İnanıyorum ki şimdi o sahilde de meşaleleri yakmıştır. İzmir moral buldu. Buna bir sportif başarı olarak bakmayın. İzmir'in çok ihtiyacı olan bir başarıydı. Bizim Altay ile aramızdaki dostluk en iyi seviyeye gelecektir. İnşallah bu başarı neden olur. Sanırım bu başarımıza Türkiye'nin büyük bir bölümü de ortak olmuştur."

göztepe5

Yılmaz Vural'ın konuşması devam ederken, basın toplantı odasına giren futbolcular hocanın üzerine su dökerek sahada başlayan sevinci, toplantı odasına taşıdı.

(DHA)