Gazetecilere saldıran futbolcular kupada saha çıkamayacak

Gazetecilere saldıran Medipol Başakşehirli futbolcular tedbirli olarak PFDK'ye sevk edildi. 4 futbolcu Fenerbahçe maçında oynayamayacak. Kulüp yönetimi ise 2 futbolcuyu kadro dışı bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Çaykur Rizespor'la oynadıkların maçın ardından gazeteciler saldıran Medipol Başakşehirli futbolcular, tedbirli olarak Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'na (PFDK) sevk edildi. PFDK'ye gönderilen Emre Belözoğlu, Volkan Babacan, Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Fenerbahçe'ye karşı oynayamayacaklar.

Medipol Başakşehir yönetimi bugünkü toplantısında Ufuk Ceylan ve Yalçın Ayhan'ı kadro dışı bırakılmasına karar verdi. İki oyuncuya para cezası da verildi.

Ayrıca, Volkan Babacan hakkında, muhabir Selman Kutlu'nun görsel basındaki ifadelerinde kendisine herhangi bir fiili müdahalesi olmadığını belirtmesi dikkate alınarak, TFF'den alınacak kararı takiben değerlendirme yapılmasına karar verdi.

Medipol Başakşehir futbolcuları gazetecilere saldırdıMedipol Başakşehir futbolcuları gazetecilere saldırdı

SAVUNMADA STOPER SIKINTISI

Savunmacılardan Epureanu'nun kart cezalısı olması, Egemen'in sakat olması, Yalçın'ın kadro dışı bırakılması teknik heyeti de savunmayı oluşturma konusunda sıkıntıya soktu. Önce Fenerbahçe ve Beşiktaş maçları, ardından cezaların oranına göre kalan haftalarda Başakşehir'in stoperlerinden birinin Mahmut olması bekleniyor.

KALE GENÇ OYUNCULARA EMANET 

Dev rakiplere karşı Başakşehir'in kalesini U-21 ve U-19 takımından gençler koruyacak. İlk kez Süper Lig maçına çıkacak olan Faruk Çakır 22 yaşında. U-19 kalecisi Ahmet Sait Kıvanç ise henüz 19 yaşında.

MENAJERLERGAZETECİLERİ ARADI

Bu arada edinilen bilgiye göre, olaya karışan bazı futbolcuların menajerleri saldırıya uğrayan gazetecileri arayarak aracı olmaya çalıştı. Menajerlerin, gazetecilerden özür dileyerek, bir araya gelmeye çalıştıkları belirtildi. Saldırıya uğrayan gazeteciler bu girişime sıcak bakmadıkları öğrenildi. (İSTANBUL/DHA)