İslami Oyunlar İstanbul'da yapılacak

5. İslami Dayanışma Oyunları'na İstanbul ev sahipliği yapacak. Oyunlar dört yılda bir organize ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de bugün düzenlenen 25. ISSF Yönetim Kurulu Toplantısı'nda yaptığı açıklamayla, İstanbul'un 2021 yılındaki 5. İslami Dayanışma Oyunları'na ev sahipliği yapacağını duyurdu.

İslami Dayanışma Oyunları Federasyonu (ISSF) tarafından dört yılda bir organize edilen oyunlara İslam İşbirliği Teşkilatı'na (İİT) üye olan 57 ülke katılıyor. Türkiye, 5. İslami Dayanışma Oyunları'nın 30 branşta (Atletizm, Basketbol, Futbol, Halter, Karate, Voleybol, Yüzme ve Atlama, Tekvando, Hentbol, Masa Tenisi, Okçuluk, Eskrim, Cimnastik, Judo, Badminton, Boks, Kano, Kürek, Yelken, Atıcılık, Tenis, Triatlon, Güreş, Wushu, Engelliler - Judo, Engelliler - Atletizm, Engelliler - Yüzme, Engelliler -Halter, Geleneksel Okçuluk ve Aba Güreşi) yapılmasını önerdi.

İlk olarak 2005 yılında Suudi Arabistan'da düzenlenen oyunların 2009 yılında İran'da yapılacak organizasyonu iptal edildi. 2013'de Endonezya'da düzenlenen organizasyona bu yıl Azerbaycan ev sahipliği yapacak.

Türkiye, bu yıl 12-22 Mayıs tarihlerinde Bakü'de düzenlenecek 5. İslami Dayanışma Oyunları'na 21 branşta yaklaşık 350 sporcuyla katılacak.

(DHA)