Bir zamanlar 4'üncü büyüktü

Türkiye 1.Ligi başta olmak üzere profesyonel liglerde 37 yıl mücadele eden Vefa, 21 yıldır amatör kümede. Şu anda Bölgesel Amatör Ligi'nde (BAL) yeniden profesyonel lige dönmek için mücadele ediyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Türkiye'nin en eski kulüplerinden Vefa, artık amatör ligde mücadele ediyor.

Karar Gazetesi'nden Celal Demirbilek'in haberine göre, Stadı, antrenman sahası, hatta kulüp binası bile yok. Vefa Başkanı Süleyman Karadayı, "Altyapımız yok çünkü semtte futbolcu olacak çocuk kalmadı" diyerek tarihi kulübün durumunu özetliyor.

Vefa Spor başkanı Süleyman Karadayı şunları söyledi:

Türk futbolunun temel taşlarından Vefa'ya neler oldu?

Profesyonel ligde Üç Büyüklerden sonra 4. büyük takımdık. Bu durumlara düşüşün en büyük nedenleri Vefa semtinin İstanbul dışından çok yoğun göç alması, kulübün asıl sahiplerinin semti terk ederek bir nevi kulübü sahipsizliğe terk etmeleridir. Sur içinde sıkıştığımız için herhangi bir tesis ve spor sahasına sahip olamamışızdır. En büyük sıkıntımız da futbolun en büyük endüstri haline gelmesi ve biz Vefalıların bu endüstriye ayak uyduramamasıdır.

'SEMTİMİZDE FUTBOLCU OLACAK ÇOCUK KALMADI'

Türk futboluna sayısız yıldız futbolcular yetiştiren Vefa eski günlerine dönebilecek mi?

Eski günlere dönmesi çok zor. Nedeni de semtimizde futbolcu olacak çocuk kalmadı. Alt yapıya oyuncu gelmiyor. Ayrıca ekonomik olarak kulübümüzü daha üst liglere çıkarmak için sponsorler bulmakta çok zorlanıyoruz.

Hedefinizde nasıl bir Vefa var? Atacağınız adımları planladınız mı?

Semte yakın, uzak fark etmeden önce bir tesis kazandırmalıyız. Altyapımızı kurup başarılı gençler yetiştirmeliyiz. Vefa kulübüne maddi gelir getirecek olanaklar sağlamalıyız. Bir lokalimiz bile yok. Soyunma odamız da yok.

Hangi ligde, ne şartlarda mücadele ediyorsunuz?

BAL'da mücadele ediyoruz. Ligin yıllık maliyeti 600 bin TL ile 1 milyon 200 bin TL arasında. Profesyonel liglerde 15 yıl mücadele eden, bizim kulübün çocuğu Nejat Barut vefalı çıktı, hocalığımızı yapıyor. Sözleşme tarihimiz dolduğu için Vefa Stadı'ndan çıkmak zorunda kaldık. Maçlarımızı federasyonun gösterdiği statlarda oynuyoruz. Kulübün hiçbir şeyi yok, sadece evrak adresimiz var. Eski Vefa'dan bugüne hiçbir şey kalmadı. Artık sadece anılarımız var. Bizim tek destekçimiz lisedeki cemiyet kuruluşlarımızdır. Bizim lokomotifimiz de Vefa Lisesi'dir.

HABERİN TAMAMI