Beşiktaş 0-1 Fenerbahçe

Türkiye Kupası eleme maçında Beşiktaş-Fenerbahçe, Vodafone Arena'da karşı karşıya geliyor. İlk yarının son dakikalarında Tosic'in kırmızı kart görmesi üzerine Beşiktaş 10 kişi kaldı. Fenerbahçe, Van Persie'nin 71. dakikada attığı golle maçı 1-0 kazanmayı bildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ziraat Türkiye Kupası son 16 turunda Beşiktaş bu akşam Fenerbahçe'yi konuk etti. Karşılaşma öncesi, 30 otobüslük sarı-lacivertli taraftar grubu, Vodafone Arena'da yerini aldı.

Sarı - lacivertli takımda Afrika Kupası'ndan dönen Sow ilk 11'de başladı.

Beşiktaş'ın daha çok pozisyon bulduğu maçın 41. dakikasında Van Persie ile itişen Tocic kırmızı kart gördü.

Van Persie, Beşiktaş tribünlerine dil çıkarınca tepki çekti. Van Persie, Beşiktaş tribünlerine dil çıkarınca tepki çekti.

Bu kararın ardından çok sinirlenen Tosic'i arkadaşları güçlükle sakinleştirdi. Bu sırada tedavi için kenara gelen Van Persie'yi, Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş yardımcı hakeme şikayet etti.

Maçın ilk yarısı 0-0'lık beraberlikle sonuçlandı.

TÜNELDE İTİŞME

Gerilimli biten ilk yarının sonunda oyuncuların soyunma odasına giderken tünel girişinde Beşiktaş yardımcı antrenörü Tamer Tuna ile Volkan Demirel itişti. Yaşanan gerilimde Şenol Güneş de, Fenerbahçeli futbolcuların üzerine yürüdü. Bu sırada Simon Kjaer ile Şenol Güneş'in arasında bir temas yaşandı.

senol1

Güneş, Van Persie'ye bir şeyler söylemek için hamle yaptı. O sırada Kjaer, Güneş'e tepki gösterdi ve itişmeler yaşandı.

Volkan Demirel ve Tamer Tuna araya girerek ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Bu sırada Güneş'in eli, Tamer Tuna'nın yüzüne geldi.

GOL, OLAYLARIN KAHRAMANI PERSIE'DEN

İlk yarının sonlarında yaşanan gerilimin de etkisiyle, derbinin ikinci yarısında futbol kalitesi düşük bir maç vardı. Fenerbahçe 71. dakikada Van Persie ile 1-0 öne geçerken, ilerleyen dakikalarda gol olmadı.

Maçın uzatma dakikalarında bir seyirci sahaya girdi. Görevlilerin müdahalesiyle yeniden başlayan maç, Fenerbahçe'nin 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı. Böylece, tek maç üzerinden oynanan kupa maçında, tur atlayan taraf Fenerbahçe oldu.

İŞTE İLK 11'LER:

Beşiktaş: Fabri, Gökhan, Marcelo, Tosic, Adriano, Atiba, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Talisca, Cenk

Fenerbahçe: Volkan, Hasan Ali, Kjaer, Skrtel, Şener, Josef, Mehmet Topal, Lens, Alper, Sow, Van Persie

(HABER MERKEZİ)