Gümüşhanespor: 0 - Trabzonspor: 0

Ziraat Türkiye Kupası'nda Trabzonspor, Gümüşhanespor ile berabere kaldı. Üçüncü sırada yer alan Trabzonspor, tur şansını son haftaya bıraktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ziraat Türkiye Kupası H Grubu maçında Gümüşhanespor, Trabzonspor'u konuk etti. Maç golsüz beraberlikle sonuçlandı.

Bu sonuçla Gümüşhanespor bu sonuçla puanını 8'e yükselterek ikinci sıradaki yerini korudu. Puanını 6'ya çıkaran Trabzonspor üçüncü sırada yer aldı.

Son maçlar öncesinde 11 puanlı Atiker Konyaspor, gruptan çıkmayı garantiledi.

'KUPA BİZİM İÇİN AYRI BİR HİKAYE'

Bu maçla avantaj yakaladıklarını belirten Gümüşhanespor'un teknik direktörü Tarık Daşgün, "Bir maç daha var. Ligde de kupada da önümüze maç maç bakıyoruz. Bu mantalite bizi buralara taşıdı. İnşallah gruptan çıkarız ve bir tur daha hediye etmiş oluruz" dedi.

Turu geçmek için son maçta beraberliğin kendilerine yeteceğine dikkat çeken Daşgün, "Ama futbol bu, her şey olabilir. Trabzonspor'un da şansı var ama bizim şansımız yüzde 90 daha fazla" şeklinde konuştu.

Önceliklerinin 1'inci Lig'e çıkmak olduğunu kaydeden Daşgün, "Kupadan fazla bir şey beklemiyorum. Trabzonspor maçını oynarken bile hafta sonu oynayacağımız maçı düşünüyordum. Ligdeki en zor maçlarımızdan birini oynayacağız. Rotasyonlu kadro ile oynadık. Bizde kim oynarsa oynasın yüreğiyle mücadele ediyor. İnşallah bu birliktelik sezon sonuna kadar devam eder ve Gümüşhanespor'u olması gerektirdiği yere taşırız. Kupa bizim ayrı bir hikayedir ve sonuçları bizi çok fazla etkilemez" ifadelerini kullandı.

YANAL: BU SENE İŞLER İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİTMEDİ

Bu yıl işlerin istedikleri gibi gitmediğini belirten Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, şunları söyledi:

"Aslında bugünü değil, Kızılcabölükspor deplasmanında ve Gümüşhanespor ile içeride oynadığımız maçlarda kaybettiğimiz puanları konuşmamız gerekiyor. Sıkıntıların herkes farkında. Bir soğuk bir sıcak, bu seneki ritim maalesef bu. Takım kurmak ve bir yere getirmek için yoğun bir çaba harcanıyor. Oyuncuları bir araya getirmek yetmiyor, takım olmak gerekiyor. Biz de bunun gayreti içerisindeyiz. Takım olmak ve takım kurmak için harcanan bu zaman diliminde bu gibi iniş çıkışlar hepimizi geriyor ve üzüyor ama bu bizi bundan sonrasında yapacaklarımızdan alıp koymamalı. Bunun için de oldukça yoğun şekilde çalışmaya devam edeceğiz."

'TUR ŞANSI SONUNA KADAR DEVAM EDECEK'

Kupada gruptan çıkma şanslarına değinen Yanal, "Trabzonspor'un tur şansından fazlasında kurmak istediği takıma ve bunun için oluşturulacak desteğe ihtiyacı var. Eksikler çok fazla ortaya çıktığı anlar da dahil olmak üzere bunun üzerine gitmek ve mücadele etmek gerekiyor. Tabi ki tur şansı sonuna kadar devam edecek" diye konuştu.

Trabzonsporlu taraftarlar, maçtan sonra teknik direktör Ersun Yanal'a tepki gösterdi. Bordo mavili kafilenin otobüsle sahadan ayrılışı esnasında bir grup taraftar, "Ersun Yanal seninle bu lig bitmez" şeklinde slogan attı.

Gümüşhanespor: Hasan,  Taner, Mehmet Cansın, Zafer, Mehmet Abdullah, Ali Sakal (Dk.78 Onur), Mehmet Menderes, Taşkın (Dk.75 Cumhur), Muhammet Çalhanoğlu, Rıdvan, Hüseyin (Dk.65 Ali Özgün)

Trabzonspor: Esteban, Pereira, Uğur, Mustafa Akbaş, Mas, Medjani, Aytaç, Yusuf Erdoğan (Dk.77 Castillo), Yusuf Yazıcı (Dk.78 Onazi), Olcay, Suk (Dk.60 Okay)

Sarı Kart: Mehmet Menderes (Gümüşhanespor), Yusuf Erdoğan (Trabzonspor)

Hakemler: Suat Arslanboğa, İsmail Şencan, Uygar Bebek

Stat: Gümüşhane Yenişehir

MAÇIN ÖNEMLİ ANLARI

14'üncü dakikada, Pereira'nın ara pasında Yusuf Erdoğan ceza sahası içerisinde topla buluştu, şutunda kaleci Hasan meşin yuvarlağı kornere çeldi.

19'uncu dakikada, Yusuf Yazıcı'nın sağ kanattan ceza sahasına ortaladığı topu Aytaç kafayla kaleye gönderdi, kaleci Hasan rahat kontrol etti.

24'üncü dakikada, orta saha çizgisinin önünden kazanılan serbest vuruşta Aytaç'ın doğrudan kaleye gönderdiği topu kaleci Hasan kornere çeldi.

28'inci dakikada, Mehmet Menderes'in ceza sahasına ortasında savunmaya aşan top kaleye yöneldi, Esteban uçarak meşin yuvarlağın kontrolünü sağladı.

43'üncü dakikada, Gümüşhanespor'da Mehmet Menderes'in ceza sahası sol çaprazından köşeye gönderdiği topu kaleci Esteban çıkardı.

59'uncu dakikada, Suk orta sahadan kaptığı topu ceza sahası ön çizgisine kadar taşıdı, şutunda kaleci Hasan topu kornere çeldi.

72'nci dakikada, Uğur'un ceza sahasına ortaladığı topu Medjani kafayla indirdi, Yusuf Yazıcı'nın 6 pas içerisinden vuruşu üstten auta gitti.

90+3'üncü dakikada, sağ çaprazdan rakiplerinden sıyrılarak ceza sahasına giren Ali Özgün'ün kaleye gönderdiği şut yandan auta gitti. (GÜMÜŞHANE/DHA)