Arda Turan: Bu topraklar savaşmak için değil yaşamak için

Ünlü futbolcu gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. Arda, yaşanan bombalı saldırılardan sonra nasıl hissettiğini de anlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Barcelona'da forma giyen milli futbolcu Arda Turan, Beşiktaş saldırısından çok etkilendiğini belirterek "Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları savaşmak için değil yaşamak içindir" dedi. Arda, Halep'teki durum için de "Müslümanların bu kadar birbirlerine düşmeleri çok sıkıntılı" yorumunu yaptı.

'TERÖRE ALIŞIYORUZ DİYORLAR, BİR ŞEYE ALIŞTIĞIMIZ YOK'

Saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı dileyen 29 yaşındaki futbolcu, "Bizi üzen, sıkıntıya sokan, zaman zaman gözlerimizin dolduğu bir dönem. Uzun zamandır 'Teröre alışıyoruz' diye bir söylenti var. Bir şeye alıştığımız yok. Türkiye Cumhuriyeti'nin toprakları savaşmak için değil, yaşamak içindir. Dünyanın en güzel toprağıdır. Ülkeme aşığım ve inşallah en kısa zamanda her şey en iyi şekilde düzelir ve toparlanır" diye konuştu.

‘SAATLERİM BU OLAYLARI DÜŞÜNEREK GEÇİYOR'

Son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle futbol hakkındaki değerlendirmelerin ikinci plana atılması gerektiğine değinen Arda, "Gerçekten bu konulardan sonra insan başka hiçbir şey konuşmak istemiyor. O kadar sıkıntılı ve üzüntü verici bir durum. Kendimi çok keyifsiz hissediyorum. İnanın, evde oturduğum zaman saatlerim bu olayları düşünerek üzüntüyle geçiyor. Hep ‘Neden?' diye soruyorum" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)