Zeytinburnu sokaklarından Avrupa Grup Şampiyonluğuna

Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda Grup Şampiyonu oldu. Turnuvadan kupayla dönen takımı, havalimanında taraftarlar karşıladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, Avrupa Buz Hokeyi Şampiyon Kulüpler Kupası'nda (IIHF Continental Cup), Grup Şampiyonu oldu.

Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da düzenlenen kupada, Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, oynadığı 3 maçı da kazanarak 9 puan topladı. Avrupa Grup Şampiyonu olan takımı, kulüp başkanı Halit Albayrak ve taraftarlar Atatürk Havalimanı'nda karşıladı.

Buz hokeyinin Türkiye'de 30 yıldır oynandığını söyleyen Halit Albayrak, kazanılan başarının Türkiye için bir ilk olduğunu söyledi.

Zeytinburnu'nun şampiyon olarak bir üst gruba çıkmaya hak kazandığını belirten Albayrak, "21-23 Ekim'de İspanya'da gerçekleşecek şampiyona öncesi çok heyecanlıyız. Litvanya, İspanya ve İngiliz ekipleri rakiplerimiz olacak. Gelir gelmez bir günlük dinlemenin ardından yeniden çalışmalara başlayacağız" dedi.

Buz hokeyi tarihinde bir ilki gerçekleştirdiklerini ifade eden takım kaptanı Gökhun Öztürk, adlarını uluslararası federasyonda duyurduklarını dile getirdi. Bundan sonra zor bir mücadele vereceklerini vurgulayan Öztürk, üst düzey takımlarla oynayacakları karşılaşmaların tecrübe olacağını sözlerine ekledi.

SOSYAL SORUMLULUK PROJESİ OLARAK KURULDU

Albayrak, Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımının sorumluluk projesi kapsamında kurulduğunu anlattı.

Takımın 2009'da kurulduğunu aktaran Albayrak, "İçinde madde bağımlıların da olduğu arkadaşlarımız vardı. Onlarla başladık, onlarla ilk önce birinci lige çıktık ve grup liglerinde mücadele ettik. Onun ardından birinci lig ikinciliği aldık, birinci lig şampiyonluğu aldık ve 6 seneden beri Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu liglerinde mücadele ediyoruz. Şu an çok iyi bir karmamız var, 6-7 tane milli sporcumuz var. 7 sene önce Zeytinburnu'nda meydanlarda yetiştirdiğimiz gençlerimiz var, Amerika, Ukrayna, Rusya'dan yabancı sporcularımız var" diye konuştu.

ZORLU RAKİPLERLE KARŞILAŞACAKLAR

Buz Hokeyi Takımı, İspanya'da gerçekleştirilecek ikinci grup elemelerinde İngiltere'den Nothingham Panthers, İspanya'dan CH Jaca ve Letonya'dan Liepaja takımlarıyla mücadele edecek.

Takım, Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın'ın, madde bağımlılığı gibi sorunları olanlar için bir takım kurulması fikriyle ortaya çıktı. Zeytinburnu Belediyesi Buz Hokeyi Takımı, son iki yıldır Türkiye Buz Hokeyi Süper Lig şampiyonu oluyor. (DHA)