Rio kafilesi döndü

Rio Olimpiyatları'nda madalya kazanan sporcular Türkiye'ye döndü. Sporcular havaalanında sevgi gösterileriyle karşılandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rio Olimpiyatları'nda 8 madalya kazanan sporcular özel uçakla Türkiye'ye döndü. Bazı antrenörler, idareciler, spor bakanlığı yetkilileri ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'n da yer aldığı kafile Ankara Esenboğa Havaalanı'nda Yıldız Milli güreş takımı, sporcular ve vatandaşlar tarafından karşılandı.

'ÜZERİMDE SORUMLULUK HİSSETİM'

Olimpiyatlarda altın madalya alan Taha Akgül şöyle konuştu: "Buradan giderken 15 Temmuz sürecini yaşadık. Biz oraya tüm takım olarak büyük bir üzüntüyle gittik. Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Benim şampiyon olduğum gün de Gaziantep'te patlama gerçekleşti ve şehitlerimiz, yaralılarımız oldu. Ben bunu şampiyon olduktan sonra öğrendim. Ben güreşene kadar ülkemizin altın madalyası yoktu. 3 tane gümüş, 4 tane bronz madalyamız vardı. Üzerimde bir sorumluluk hissettim. Altın madalya almam gerekiyordu son iki dünya şampiyonu olarak favori olarak girdiğim olimpiyatlarda altın madalyaya ulaşmam gerekiyordu. Bundan sonrada hem Avrupa, hem dünya, hem olimpiyatlarda da ülkemize yeni altın madalyalar kazandırmak istiyorum."

'HERKESE SÖZ VERDİM'

130 kilogramda mücadele eden ve Gümüş madalya kazanan Rıza Kayaalp, "Tek eksiğimiz olimpiyat altın madalyasıydı. Hedefim Avrupa ve dünya şampiyonluklarından sonra olimpiyat şampiyonu olmaktı ama nasip olmadı. Bayrağımı en yükseğe çektiremediğimden dolayı üzgünüm. Beni tetikleyecektir, daha yaşımız genç bir olimpiyatı daha güçlü bir şekilde görebilirim. O zamana kadar durmadan Avrupa ve dünya şampiyonalarında şampiyon olmaya devam edip inşallah olimpiyat şampiyonluğuyla da güreş hayatımı bitirmek istiyorum. Herkese söz verdim"dedi.

'ALTIN OLMADI AMA...'

Rio Olimpiyatları'nda bronz madalya kazanan Soner Demirtaş ise "Madalya kazandırdım ülkeme. Mutlu ve sevinçliyim. Şükürler olsun elimiz boş dönmedik. Altın olmadı ama madalya oldu. Ben bu madalyayı 79 milyona armağan etmek istiyorum" diye konuştu.(DHA)