Beşiktaş-Galatasaray maçından ilk notlar

Süper Kupa maçında Galatasaray ve Beşiktaş karşı karşıya geliyor. Konya'da oynanan karşılaşmada tribünler tamamen doldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Konya Büyükşehir Belediye Stadyumu, Spor Toto Süper Lig şampiyonu Beşiktaş ve Ziraat Türkiye Kupası'nı kazanan Galatasaray'a Turkcell Süper Kupası maçı için ev sahipliği yaptı.

TRİBÜNLER DOLDU

Her iki takım taraftarı da maça büyük ilgi gösterdi. Stadın tamamı dolarken, Galatasaray taraftarı Kuzey Kale Arkası ve Batı Tribünü'nde maçı izledi. Beşiktaş seyircisi ise Güney Kale Arkası ve Doğu Tribünü'nde yer aldı. Tribünlere, her iki takımın da bayraklarıyla asıldı.

Galatasaray tribünlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Meclis Başkanı İsmail Kahraman, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin silüetlerinin bulunduğu pankart açılırken, pankartın altında 'Sizi hep ama hep böyle görmek istiyoruz' yazısı görüldü. Beşiktaş tribününde "Bu vatan şerefimiz, demokrasi hakkımız" yazılı büyük bir pankart açıldı.

Karşılaşma öncesi saha içerisinde büyük bir Türk Bayrağı'nın açılırken, sahaya çıkan gençler, ellerindeki harflerle "Şehitler Ölmez, Vatan Bölünmez" yazısı yazdı. Karşılaşma 15 Temmuz'da yaşamını yitirenler için yapılan saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

GÜVENLİK ÖNLEMİ

Konya Emniyet Müdürlüğü tarafından, stat çevresi ve kent merkezinde geniş güvenlik önlemi alındı. Her iki takımın taraftarı da üst aramasından geçirilerek stadyuma alındı. Bozuk para, çakmak, kesici ve delici aletlerin stat içerisine sokulmasına izin verilmedi.

KONYA'DA İLK SÜPER KUPA MAÇI

Konya Büyükşehir Belediye Stadı, daha önce birçok önemli karşılaşmaya ev sahipliği yaptı. 2014-2015 sezonunda Beşiktaş'ın Trabzonspor'u 3-0 yendiği lig maçın oynandığı Konya Büyükşehir Stadı, daha sonra A Milli Futbol Takımı'nın 2016 Avrupa Şampiyonası'nda Letonya, Hollanda ve İzlanda müsabakalarında ev sahipliği yaptı. Konya Büyükşehir Belediye Stadı, bu kez Turkcell Süper Kupa karşılaşmasında Beşiktaş ile Galatasaray'ı ağırlıyor.

BAKAN KILIÇ DA MAÇI İZLİYOR

Beşiktaş-Galatasaray'ın karşılaştığı Turkcell Süper Kupa'yı Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da izliyor. Karşılaşmayı izlemek için Konya Büyükşehir Belediye Stadı'na gelen Kılıç, taraftarları selamladı veya maçı protokol tribününden takip etti. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ile yönetim kurulu üyeleri, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ve Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek karşılaşmayı izliyor.

CHEDJOU 100'ÜNCÜ RESMİ MAÇINDA

Galatasaray'ın Kamerunlu futbolcusu Chedjou Sarı-kırmızılı takımla 100. resmi karşılaşmasına çıktı. Galatasaray'a, 2013-2014 sezonunda Fransa'nın Lille takımından transfer edilen 31 yaşındaki oyuncu, bugüne dek sarı-kırmızılı formayla çıktığı 99 maçlık kariyerinde, 1 Türkiye Ligi, 2 TFF Süper Kupa ve 3 Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Almanya 1. Futbol Ligi (Bundesliga) ekibi Hertha Berlin'den transfer edilen Türk futbolcu Tolga Ciğerci'ye Beşiktaş karşısında ilk 11'de yer verdi. (DHA)