Cüneyt Çakır'ın babasına MİT vetosu iddiası

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), MİT'ten gelen raporlar doğrultusunda daha önce 150 civarında hakem ve gözlemciyle yolunu ayırırken, bu isimlere yenileri eklendi. Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır'ın da yarın yapılacak seminere bu nedenle çağrılmadığı ileri sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  15 Temmuz darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında hakem ve gözlemciler de mercek altına alındı. Türkiye liglerinde uzun yıllardır görev yapan onlarca gözlemci, futboldaki 'FETÖ/PDY' soruşturması kapsamında MİT'in olumsuz rapor vermesi nedeniyle yarın yapılacak seminere çağrılmadı. Bu isimler arasında FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır da bulunuyor.

Çağrılmayan gözlemcilerin TFF ile ilişkilerinin kesildiği iddia edilirken, MHK Serdar Çakır hakkında bir açıklama yaptı. MHK Başkanı Namoğlu, 'Serdar Çakır sağlık sorunları nedeniyle bundan böyle görev yapamayacağını bildirdi' dedi. Serdar Çakır da "Yaşadığım kalp damar rahatsızlığı sonucu üç damarıma stent takılması ve uzun süreli seyahatler için sağlığımın elverişli olmaması sebebiyle Profesyonel Hakem İşleri Koordinatörlüğü görevimden ayrıldım" ifadesini kullandı.

150 İSİME YENİLERİ EKLENDİ

Hürriyet'in haberine göre, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), MİT'ten gelen raporlar doğrultusunda daha önce 150 civarında hakem, gözlemci, kurul üyesi ile yollarını ayırırken, bugün yeni isimler ortaya çıktı.

Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır, TFF'de profesyonel hakemlerin sorumlusuydu. Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır, TFF'de profesyonel hakemlerin sorumlusuydu.

Bu isimler arasında FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın babası Serdar Çakır, Fahir Ersoy, Metin Aydoğan, Necdet Erdilek, Turgut Sığıç ve Hasan Başdemir'in bulunduğu öğrenildi.

DAVET EDİLMEYEN İSİMLER

Ayrıca, Kuddusi Müftüoğlu başkanlığındaki son Merkez Hakem Kurulu'nda üye olarak görev yapan ve TFF'nin gözlemci kadrosunda bulunan Bünyamin Gezer, Sadettin Güler, Zafer Demir, Yıldıray Arslan, İsmet Cengiz, Erdal Güleç, Hakan Özkan ve Hikmet Öksüzoğlu da seminere davet edilmedi. Bu isimlerle de yolların ayrıldığı belirtiliyor.

KAPLAN DİREKTEN DÖNDÜ!

Bu arada Merkez Hakem Kurulu'nda (MHK) Kuddusi Müftüoğlu'nun yerine başkanlığa getirilen Yusuf Namoğlu'nun, yönetim kuruluna almak istediği eski hakem İlhami Kaplan'ın da (üstte) son dakikada MİT'ten gelen olumsuz rapor nedeniyle yönetime alınmadığı öğrenildi. Kaplan, Namoğlu'nun daha önceki MHK yönetim kurulunda da görev yapmıştı.

Haberin kaynağı