Galatasaray Hakan Şükür'ü ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk ediyor

15 Temmuz darbe girişimi sonrası sarı-kırmızılı kulübe başvuru yapan bir üye efsane futbolcu Hakan Şükür’ün Galatasaray kongre üyeliğinden atılması istedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Galatasaray kongre üyesi ve Konya Galatasaraylılar Derneği Başkanı Sıtkı Korkmaz, eski futbolcu Hakan Şükür’ün "FETÖ destekçisi olduğu" gerekçesiyle Galatasaray kongre üyeliğinden atılmasını ve "kulüple olan tüm bağlarının kopartılmasını" istedi. Kulüp başvuru üzerine Şükür'ü, ihraç istemiyle disiplin kuruluna sevk etme kararı aldı.

Darbe girişiminin "Fetullahçı Terör Örgütü tarafından yapıldığını" belirten Sıtkı Korkmaz, eski futbolcu Hakan Şükür’ün de örgüte yakınlığının herkes tarafından bilindiğini ileri sürdü.

Korkmaz şöyle konuştu: ”Galatasaray, ilkeleri, duruşu, saygınlığı, değerlerine bağlılığı ve vatanseverliğiyle tüm Türkiye’ye mal olmuş bir camiadır. İşte bu noktada camiamızın isminin FETÖ/PDY destekçisi olduğu herkesçe bilinen eski futbolcu Hakan Şükür ile anılmasını istememekteyiz. Bu şahsın şimdi kulüpten kovulmasını ve kongre üyeliğinin düşürülmesini talep etmekteyiz. Galatasaray’ın yapılacak ilk kongresinde bu kararın alınması şehitlerimize duyulan saygının bir gereği olacaktır.”