Fikret Orman: Stada asker indiğinde 'kaçın' dedim

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi Vodafone Arena'ya inen askeri helikopterle ilgili konuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, takımın kamp yaptığı Avusturya'da basın toplantısı düzenledi. Türkiye'nin yaşadığı olağanüstü durum ve darbe girişimi hakkında konuşan Orman, "Esasen sadece Türkiye değil, dünyanın her yerinde terör var" dedi.

'ZARAR YÜZÜNDEN ŞİKAYETÇİ OLDUK'

15 Temmuz darbe girişimi gecesi, Beşiktaş Vodafone Arena Stadyumu'na helikopterle inen askerlere de değinen Orman, şöyle konuştu: "Bana stadyuma asker indiğinde telefon geldi. Ne yapalım diye. Ben de hemen oradan kaçın dedim. Çünkü oraya inen askerler ağır silahlı, bizdeki arkadaşlar ise güvenlik görevlisi sadece ve 2 kişiler. Stadyuma verilen bazı hasarlar var, bu yüzden şikayetçi olduk, tazminat istedik. Çok ahlaksız bir dünyada yaşıyoruz."

'TÜRKİYE KÖTÜ ŞEYLER YAŞIYOR'

Türkiye'nin futbol açısından da kötü günler geçirdiğini ifade eden Orman, "Transfer yapmak istediğimiz oyunculara telefon edip 'Türkiye kötü şeyler yaşıyor' diyenler var. Mario Gomez de bu şartları sürerek takımdan ayrıldı. Umarım bu durumdan Türkiye en yakın zamanda kurtulacak" diye konuştu.

'GOMEZ'İN KARARINA SAYGI DUYUYORUM'

Mario Gomez'in ayrılışı ve yerine yapılacak forvet takviyesi ile ilgili olarak ise Orman, şunları söyledi: "Mario Gomez'in kararına saygı duyuyorum. Kendisi Beşiktaş'ı çok iyi temsil etti. Kulüpteki ilişkileri takdire şayandı. Forvet transferine gelirsek; Eren Derdiyok'a bir teklifte bulunmadık. Eto'o konusuna gelince onun gibi bir oyuncuyu Beşiktaş'ta görmek isterim. Ama bizim belli maddi kriterlerimiz var, ona uygun davranıyoruz."

'8-10 MİLYON EURO'LUK TRANSFER YAPAMAYIZ'

Beşiktaş'ın gelecek transferleri ve Barcelona'dan alınan yeni transfer Adriano ile ilgili de açıklamalarda bulunan Fikret Orman şunları söyledi: Hepiniz biliyorsunuz Beşiktaş oyuncu satmadan oyuncu alamaz. UEFA ile yaptığımız bir anlaşma var. Bizler 8-10 milyon euro verip transfer yapamayız. Bunu herkes anlamalı. Adriano transferi zor bir süreç oldu ama oyuncu taraftarın çoşkusunu gördü ve mutlu oldu. Biz de Adriano transferini gerçekleştirdiğimiz için çok mutlu olduk. O da 1-2 güne buraya kampa gelecek.

Arda için herhangi bir girişimimiz olmadı

Basında çıkan Arda Turan transferi iddiaları içinse Fikret Orman, "Arda Turan transferi gibi bir durum yok şu an. Kendisi Türk Milli Takımı'nın önemli isimlerinden. Jose Sosa'nın durumu belli olmadan böyle bir transfer niyetimiz olmaz. Sonuçta aynı mevkide oynayan isimler. Ama Arda için her hangi bir girişimimiz olmadı şeklinde konuştu. (DHA)