AA'dan atılan hakeme TFF’den de soruşturma

Nice'te 84 kişinin öldüğü saldırının ardından esprili bir tweet paylaşan AA muhabiri ve TFF hakemi Ali Kahrıman'a, iki kurumdan da kötü haber!

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Fransa’nın Nice kentinde bir kamyonun 14 Temmuz Ulusal Günü kutlamalarına dalarak 84 kişinin ölümüne neden olduğu saldırı, Türkiye’de çeşitli yorumlara neden oldu.

Twitter’da kendisini ‘Anadolu Ajansı Muhabiri-Öğretmen-Futbol Federasyonu hakemi’ olarak tanıtan Ali Kahrıman’ın saldırıya ilişkin tweetinde , "Fransa'daki saldırıda halkın arasına dalan kamyonun freni patlamıştır..." yazarak, sonuna da gülen surat koydu. AA, serbest çalışan olarak ajansa haberler yapan Kahrıman’la tüm ilişiğin kesildiğini açıkladı.

İMC TV'nin haberine göre; Kahrıman, daha sonra hesabındaki kişisel bilgilerini değiştirerek, “Burada yazdıklarım sadece beni bağlar.. Herhangibir kurumla alakasi yoktur..” diye yazdı. Sonrasında da hesabını kapattı.

ANADOLU AJANSI İLİŞİĞİNİ KESTİ

Anadolu Ajansı, tepkilerin artması üzerine Twitter’dan bir açıklama yayınlayarak Kahrıman’ın sürekli çalışan değil, serbest haberci olarak dönem dönem AA’ya haberler yaptığını belirtti. Kahrıman’ın‘son derece sorumsuz bir paylaşım yaptığı’ gerekçesiyle AA’yla tüm ilişiğinin kesildiği açıklandı.

TFF: SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Türkiye Futbol Federasyonu’ndan yapılan açıklamada da, Kahrıman hakkında soruşturma başlatıldığı açıklandı. TFF’nin sitesinden yapılan duyuruda, “Fransa’nın Nice kentinde dün akşam yaşanan terör saldırısı sonrası sosyal medyada Federasyonumuza bağlı bir il hakeminin attığı tweetler kamuoyunda haklı bir tepkiye yol açmıştır. Geçmişte yaşanan benzer olaylarda olduğu gibi, ilgili kişi hakkında gerekli disiplin soruşturulmasının başlatıldığını ve sonuçlarının en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacağını belirtir, dün gece yaşanan saldırıyı en şiddetli şekilde kınadığımızı vurgularız”denildi.