Wimbledon erkeklerde Murray zafere ulaştı

İngiltere'de düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası tek erkeklerde şampiyon İngiliz tenisçi Andy Murray oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İngiltere'de düzenlenen Wimbledon Tenis Turnuvası'nda tek erkeklerde Kanadalı Milos Raonic'i yenen, İngiliz tenisçi Andy Murray şampiyon oldu.

Londra'da düzenlenen ve dünyanın en eski tenis turnuvası olan Wimbledon'da, tek erkekler kategorisinde 2 numaralı seri başı İngiliz raket Andy Murray şampiyon oldu.

Murray finalde, Roger Federer'i eleyen Kanadalı Milos Ranic ile karşılaştı. Murray, ilk seti 6-4, ikinci seti 7-6 ve üçüncü seti de 7-6 kazandı. Kariyerindeki ikinci Wimbledon Şampiyonluğunun kazanan Murray, tarihte bu başarıya ulaşan ikinci Britanyalı tenisçi oldu. Yine Britanyalı olan Fred Perry, 1934 ve 1936 yıllarında Wimbledon'ı kazanmıştı.

Final maçı, Raonic'in servis atışı ile başladı. Sonuçları, servis atışlarının belirlediği bu sette, iki oyuncu da karşı tarafa puan vermeyince skor 3-3'e geldi . Yedinci oyunda Murray, filede rakibine üç kez basit hata yaptırdı ve servis kırarak oyunda 4-3 öne geçti. Bu andan itibaren rakibi üstünde baskısını iyice arttıran Murray, kalan diğer oyunları da kazanarak, ilk seti 41 dakikada 6-4 kazanarak, maçta 1-0 öne geçti .

İkinci set , birinci setle aynı şeklide başladı ve servis oyunlarını kazanan iki tenisçi skoru 3-3'e getirdiler. Kalan oyunlarda da, servis avantajlarını iyi kullanan tenisçiler, rakiplerine puan vermeyince oyun tie-break'e taşındı. Tie-break oyununu 7- 3 kazanan Murray , 7-6'lık sonuçla, setlerde 2-0 öne geçti .

Üçüncü set, Murray'nin servis atışı ile başladı ve serviste ilk kez yaptığı çift hataya rağmen oyunu kazanmayı başardı ve 1-0 öne geçti. Altıncı oyunda Raonic, ilk defa üst üste üç kez "ace" yaparak bu oyunu kazandı ve skoru 3-3 eşitliğe getirdi. Kalan oyunlarda iki tenisçi de birbirlerine üstünlük kuramayınca setin kaderi bir kez daha tie - break'e kaldı . Tie-break'te rakibine karşı 7-2'lik üstünlük sağlayan Murray, seti 7-6 ve maçı 3-0 kazanarak, Wimbledon'da şampiyonluğa ulaştı .

AELTC/Eddie Keogh . 10 July 2016

PRENS WİLLİAM VE DAVİD CAMEON DA İZLEDİ

Kariyerinin 11. grand slam, ve 2. Wimbledon şampiyonluğunu elde eden Britanyalı Andy Murray'yi tribünleri dolduran 15 bin sporsever ayakta alkışladı. Günlerdir beklenen ve çok heyecanlı geçen karşılaşmayı aralarında Prens William ile eşi Cambridge Düşesi Kate Middleton ve Başbakan David Cameron'ın da bulunduğu onlarca ünlü de kraliyet locasından izledi.

10 MİLYON STERLİN DAĞITILDI

Şampiyonluğa ulaşan Murray, 2 milyon sterlin para ödülünün de sahibi oldu. İkinciliği elde eden Kanadalı Milos Raonic ise 1 milyon sterlin aldı. 2016 Wimbledon Turnuvası'nda tek erkeklerde toplamda 10 milyon 856 bin sterlin ödül dağıtıldı. Rakamlarda geçen yıla oranla yüzde 5 artış yapıldı. Ayrıca şampiyon 2 bin, ikinci ise bin ikiyüz ATP puanıyla ödüllendirildi.

DÜNYA SIRALAMASINDA YERLERİ DEĞİŞMEDİ

Bugünkü final maçıyla birlikte iki raket 10.kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalardan bugünkü galibiyetiyle birlikte Murray'nin 7-3 üstünlüğü bulunuyor. Murray, Raonic ile karşılaştığı 3 grand slam karşılaşmasından da galibiyetle ayrılan taraf oldu.

Turnuva sonunda iki raketin dünya sıralamasındaki yerlerinde bir değişiklik olmadı. Andy Murray, bugünkü sonuçlara göre yine 2 numara olarak kalırken, Raonic de 6 sıradaki yerini korudu. (DHA)