Türk atletizminin en iyi turnuvası mı, 'devşirme' zaferi mi?

Türkiye, Avrupa Atletizm Şampiyonası’nı 4. sırada tamamladı ancak 9 madalyanın 8'inin 'devşirme' sporculardan gelmesi tartışma yarattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da düzenlenen Avrupa Atletizm Şampiyonası'nda Türkiye, 4 altın, 5 gümüş ve 3 bronz madalya ile organizasyonu dördüncü sırada tamamladı. Türkiye, Avrupa Atletizm Şampiyonası’na 48 sporcu ile katıldı. Alınan 9 madalyadan 8’ini Kenya, Küba, Jamaika ve Azerbaycan kökenli 'devşirme' sporcular kazandı.

Bugüne dek toplam 12 madalyası olan milli takım, bu rakamı bir şampiyonada elde ederek önemli bir istatistik üretti.

Avrupa Atletizm Şampiyonası'nı Polonya, 6 altın, 5 gümüş ve 1 bronz madalya ile birinci sırada bitirdi. Almanya'nın 5 altın, 4 gümüş ve 7 bronz madalya elde ederek ikinci sırayı aldığı organizasyonda, Büyük Britanya ise 5 altın, 3 gümüş ve 8 bronz madalya ile üçüncü sıraya yerleşti.

Şampiyonada erkekler 400 metre engellide Yasmani Copello Escobar, 10.000 metrede Polat Kemboi Arıkan ve kadınlar 5.000 ile 10.000 metrede Yasemin Can altın madalya kazandı.

Erkekler 100 metrede Jak Ali Harvey, 200 metrede Ramil Guliyev, 3.000 metre su engellide Aras Kaya, 10.000 metrede Ali Kaya ve yarı maratonda Kaan Kigen Özbilen’in gümüş madalyaya kazandığı şampiyonada, kadınlar 3000 metre su engelli yarışında Özlem Kaya ve gülle atmada Emel Dereli bronz madalya elde etti.

Ayrıca Türkiye, kadınlar yarı maratonda takım sıralamasında 3. sırada yer alarak bronz madalyaya ulaştı.