'Bu dizi Shemaless değil'

Bizim Hikaye dizisi ekranlara geldi. Dizinin uyarlanmış hali izleyicilerin eleştirilerine neden oldu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca bilinen Shemaless dizisi Türkiye'de uyarlandı. 14 Eylülde "Bizim Hikaye" adıyla ekrana gelen dizi, sosyal medyada gündem oldu. Yurtdışı versiyonundaki seks ve uyuşturucu sahnelerinin revize edilmiş hali seyircilerin eleştirilerine neden oldu.

Sina Koloğlu, Milliyet'teki köşesinde konuyla ilgili, "Millet, ‘Shameless’ı izledi ya uyarlaması yayınlanınca, “Aaa burası olmamış”, “Aaa valla aynısı” diye yazmaya başladı. Tarif ettikleri ‘Shameless’ aileleri bizde yok mu?

Mahalle ismi vermeyelim, gidersin incelersin karakterleri oradan seçersin, ‘Shameless’ın yerli hali olur herhalde. Ama ‘Örf ve adetlerimize uygun’ olup ‘çocukların ve gençlerin zinde oldukları saat diliminde’ kötü örnek mi olacaksın? Bu haline bile arada ceza gelirse şaşırmayın.

Ev ahalisi Hazal Kaya dışında, bütün çocukların üst baş dökülme görüntüsünün başarıyla verildiğini söyledi. Fikri, (Reha Özcan) ilk bölümden kim olduğunu bizlere net anlattı. Filiz, (Hazal Kaya) marka bir hamburgercide çalışarak, ucundan azıcık AVM’lere yakışır bir hale getirilmiş. Hazal Kaya’yla Burak Deniz nasıl aşık olacaklar, merak konusu. Eğer buralarda fazla kalıp, sadece onlar için dizi yazılırsa ikisine ve diziye yazık olur" dedi.