Beyoğlu Sineması için yeni yol haritası

Beyoğlu Sineması'nın kapanmaması için, sinema yönetimi, izleyiciler ve sinemacılar bir araya geldi. Sinemanın yola devam edebilmesi için sinema kartlarının satışına başlandı.

Google Haberlere Abone ol

Nergis Fırtına [email protected]

DUVAR - İstiklal Caddesi’nde 1989’dan beri hizmet veren Beyoğlu Sineması, 30 Haziran tarihinden itibaren hizmet vermeyeceğini açıkladı. Bunun üzerine bir araya gelen sinemacı ve izleyiciler bir dizi kampanya başlattılar. Sinema yönetimi kapatma kararından vazgeçti.

12 Haziran’da sinema yönetimi tarafından yapılan bir açıklamayla Beyoğlu Sineması’nın kapılarını kapatacağı haberi duyulmuş ve sinema camiası haber üzerine harekete geçerek sosyal medyada bir kamuoyu oluşturmuştu.

BEYOĞLU SİNEMASI'NDA KART SATIŞLARI BAŞLADI

Bunun üzerine sinema yazarı Cem Altınsaray ’ın girişimleriyle yapılan bir seri toplantının ardından salonun geleceğine dair bir umut ışığı doğmuş ve Beyoğlu Sineması’nın yöneticileri kapanma kararını askıya almıştı. Yine Cem Altınsaray’ın önderliğinde devam eden görüşmeler sonucu en azından yakın vadede sinemanın kapanmayacağı kesinleşti.

Beyoğlu Sineması yönetimi ve Cem Altınsaray önderliğindeki sinemacı ve izleyiciler basın toplantısı ile yeni yol haritalarını ve sinemanı geleceğini açıkladı. Oyuncu Defne Salman toplantı esnasında sinema kartlarını tanıttı. Funda Eryiğit ve Defne Halman, kart satışlarına başladı.

Kart satışlarının önemli bir adım olduğunu dile getiren Defne Halman, "Bu kart girişimi ile Beyoğlu Sineması yeniden seyircisine kavuşacak. Umarım bu bir başlangıç olur ve kaybolma tehlikesinde olan birçok salon bu sayede kurtulur. Kapısı sokağa açılan ve Beyoğlu'nda olan sinemanın tekrar hayata geçebilmesi çok değerli" diye konuştu.

'SARAY YAPARAK BİR YERE VARAMAYIZ'

Atilla Dorsay, yapılan kampanyayla ilgili, "Beyoğlu'nda çok fazla sinema kalmadı. Saray yaparak bir yere varamayız. Tiyatro salonu, sinema salonu da gerekiyor. Beyoğlu çok eski değilse de 25 yıldır bu ülkenin bir parçası oldu. Tüm sanat olaylarında ve festivallerde kendini göstermiş bir salon. Onu kurtarmak için genç arkadaşım Cem Altınsaray'ın öncü olmasına son derece sevindim. Gençler öncü olursa her şey yapılabilir diye düşünüyorum. Ayrıca rasyonel olarak ben de katılmaya çalışacağım" dedi.

BELEDİYE BEYOĞLU İLE ÖVÜNMEK İSTİYORSA DESTEK OLMALI'

Müfit Can Saçıntı kampanyayla ilgili, "Ben biraz yaşlıyım. Sinemanın açıldığı zamanı biliyorum. Açılmadan öncesini bile biliyorum. Belediye, Beyoğlu ile övünmek istiyorsa destek vermeli" dedi.

'BUGÜN GERÇEKTEN UMUTLUYUM'

Beyoğlu Sineması için, umutlu olduğunu kaydeden Baha Serter, şunları söyledi:

"Hayallerimizi birleştirdik. Sinema sevgimizi birleştirdik. Önümüzdeki imkanları paylaştık, birleştirdik ve bu sinemayı yaptık. Yaparkenki amacımız farklı renklerden, kültürlerden, dillerden, renklerden filmler oynatmak ve hep birlikte izlemek. 28 yıl boyunca 6 kişiyle burada çalışanlarla bu hizmeti vermeye çalıştık. En son 9 haziranda acı çeke çeke bir duyuru yaptık. Çünkü, artık devam edemeyecektik. O günden sonra devam edemeyeceğimize inanıyorduk ama bugün gerçekten umutluyum. Çünkü o gün yıllardır tanıdığımız Cem Altınsaray, kendi başına buraya ve sinemaya olan sevgisiyle bir hareket başlattı. Sonra görüşmeler sırasında Utku'yla tanıştık. Sinemayı kurtarmak için gösterdiği emek çok etkileyiciydi. Bu sebeple kendisine de teşekkür ediyorum."

'KART SİSTEMİ İLE OLACAK BİR ŞEY DEĞİL'

Beyoğlu Sineması'nın kapanmamasının bağımsız sinema için önemli olduğuna dikkat çeken Utku Ögetürk, "Beyoğlu Sineması'nı kurtarmakla bağımsız sinemayı ve bağımsız sinema seyircisini de kurtarmış oluyoruz. Bugün Beyoğlu Sineması'ne bu domino sisteminden çıkarma şansımız var" şeklinde konuştu.

Kart sisteminin yeterli olmayacağını belirten Ögetürk, "Ne yazık ki bugünkü kart sistemi ile olacak bir şey değil. Kart sistemi bağımsız sinemaları kurtarmak için çok buyuk bir atılım ama koşulları daha iyi seviyeye getirmek için uğraşıyor olacağız. Beyoğlu Sineması'nı yurt dışında imrenilen seviyelere getirmeye çalışacağız" dedi.