UNIQ'te açık hava sineması

Ödüllü filmler UNIQ Açık Hava Film Festivali'nde. Gösterim 18 Haziran'da gerçekleşecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 2016 Cesar Ödülleri ve 2016 Avrupa Film Akademisi Ödüllerinde En İyi Animasyonu ödüllerini kazanan Ma Vie De Courgette (Kabakçının Hayatı) ve 2016 Cannes Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’nü kazanan The Red Turtle (Kırmızı Kaplumbağa) 18 Haziran Pazar gecesi UNIQ Açık Hava Film Festivali’nde gösterilecek.

BİR KABAKÇIĞIN HAYATI: Courgette, 9 yaşındaki çocuğun takma adıdır. Annesinin ani ölümünden sonra bir polis memuru olan Raymond yetimhanede Courgette ile ilgilenmektedir. Başlarda Courgette bu yeri düşmanca ve yabancı olarak görse de polis memurunun da yardımıyla yeni arkadaşlar edinecek, güvenmeyi, kendine yeni aile kurmayı ve sevgiyi öğrenecektir.

KIRMIZI KAPLUMBAĞA: Wild Bunch ve Studio Ghibli stüdyolarının ortak yapımı olan film, denizde geçirdiği bir kaza sonucu kendisini kaplumbağaların, yengeçlerin ve kuşların yaşadığı ıssız bir adada bulan bir adamın bu ıssız adayı terk etmeye çalışmasını konu ediyor.

Herhangi bir diyalog içermeyen Fransız-Japon ortak yapımı filmin yönetmen koltuğunda Michaël Dudok de Wit oturuyor. Film ayrıca 2017 Oscar ödüllerinde en iyi animasyon film adaylarından biriydi.