Üçyüzbir: Fıtrat değil kar hırsı

Alican Mansuroğlu'nun 'Üçyüzbir' adlı belgeseli Soma'yı, ölen işçilerin yakınlarının gözünden anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 28. Ankara Uluslararası Film Festivali ve 6. Atıf Yılmaz Film Festivalinden "Jüri Özel Ödülü" ile dönen, yönetmenliğini Alican Mansuroğlu'nun yaptığı "Üçyüzbir" filmi, Soma maden faciasını konu alıyor.

Maden faciasından kurtulan işçilerin, işçi yakınlarının ve Soma halkının başrolde olduğu filmde, patronların kâr hırsı ve işçilerin hayatta kalma mücadelesi anlatılıyor.

Belgesel üç gün boyunca bu linkten herkese açık olacak.

Yönetmen Alican Mansuroğlu, 'Üçyüzbir'e ilişkin şunları söyledi: "2014 yılında Soma'da yaşanan katliam, ne ilkti ne de son oldu. Ermenekte, Torunlarda, tekstil atölyelerinde devam etti. Emekçilerin tepesine iyice binmek isteyen AKP iktidarı ve ortağı sermaye sınıfı, başkanlık sistemiyle beraber çığrından çıkacak olan sendikasızlaşma, güvencesiz çalışma koşulları için iştahını uzun yıllardır kabartmış durumda. Ne Soma ne de her geçen gün artarak devam eden işçi ölümleri fıtrat değildir. Sermayenin durmak bilmez kâr hırsının bir sonucudur. Bu durumun değişmesi için biz sinemacılara da büyük görevler düştüğünü düşünüyorum." (HABER MERKEZİ)