'Damat Koğuşu'na ödül geldi

“Damat Koğuşu”, Sofya Film Festivali’nde “Genç Jüri Ödülü”nü kazandı. Film, cezaevindeki kuralsız ilişkileri anlatıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yönetmen İlker Savaşkurt’un uzun metrajlı ilk filmi “Damat Koğuşu” (Groom’s Block) bu yıl 21'inci kez düzenlenen Sofya Film Festivali’nden ödülle döndü. Festival jürisinin dikkatini ve beğenisini çekmesi sonucu hem “Balkan Filmleri Kategorisi”nde hem de “Uluslararası Kategori”de yarışan Damat Koğuşu, “Genç Jüri Ödülü”ne layık görüldü. Sofya Film Festivali’nin Avrupa’da gerçekleştirilen film festivalleri arasında önemli bir yeri olduğunu belirten İlker Savaşkurt, aldıkları ödülün kendileri için çok önemli olduğunu ve gurur verdiğini söyledi.DAMAT1

'ÖDÜL CESARETLENDİRDİ'

Ödülü ekibiyle birlikte alan Savaşkurt, “Genç Jüri Ödülü”nün Nisan ayında düzenlenecek İstanbul Film Festivali ve Paris’te düzenlenecek ECU -The European Independent Film Festivali için kendilerini cesaretlendirdiğini dile getirdi.

Damat Koğuşu ekibi, Sofya yerel televizyon kanalları ve radyolarının festival sürecinde büyük ilgi odağı oldu. Aynı zamanda müzisyen olan İlker Savaşkurt, festivalin kapanış gecesinde Sofya Festival Direktörü Stefan Kitanov ve jüri üyeleriyle birlikte festival grubunda sahne aldı.

Öyküsü ve karakterleri gerçeklerden esinlenilerek senaryoya aktarılan Damat Koğuşu, cezaevinde cinsel istismarcıların konulduğu koğuşlardaki mahkumların kuralsız ilişkilerini anlatıyor.

Yapımcılığını Abbas Nokhasteh’in yaptığı, senaryosunu Mehmet Kala’nın yazdığı filmin müzikleri ise Uğur Ateş’e ait. (DHA)