Altın Portakal'da 'sehven' Kusturica!

47’nci Altın Portakal Film Festivali’ne davet edilen ve protestolar nedeniyle ülkesine dönmek zorunda kalan Emir Kusturica'ya bu yıl da festival programında yer verildiği ortaya çıktı. Festival komitesi ise yönetmenin filminin 'sehven' yer aldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - CHP'li Mustafa Akaydın’ın Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde düzenlenen 47’nci Altın Portakal Film Festivali’ne davet edilen, ancak protestolar nedeniyle ülkesine dönmek zorunda kalan ünlü yönetmen Emir Kusturica’ya 53’üncü Antalya Film Festivali programında yer verildi. Festivalin resmi internet sitesinde 21 Ekim'de yapılan bir açıklamada ise Kusturica’nın 'Aşk ve Savaş' filminin programda yanlışlıkla yer aldığı duyuruldu.

İLK GÖSTERİMİ YAPILDI, İKİNCİSİ...

Antalya Körfez gazetesinden Mustafa Koç'un dün yayınlanan haberinde, 53’üncüsü düzenlenen festivalin, “Ustaların Gözünden” bölümünde Kusturica’nın 2016 yılı yapımı “Aşk ve Savaş” filminin özel gösteriminin yer alması, festival komitesine yönelik, “CHP’liler festival yapınca Kusturica ‘Müslüman düşmanı’, ‘Tecavüz savunucusu’, AK Partililer festival yapınca ‘Müslüman dostu’ olarak mı değer görüyor?” eleştirilere neden oldu. 20 Ekim’de Markantalya’da yapılan Kusturica’nın ‘Aşk ve Savaş’ının gösterimi 23 Ekim’de de Migros AVM’de yapılacaktı. Ancak komite internet sitesinde bu gösterimi iptal ettiğini açıkladı.

YERİNE MENDOSA'NIN FİLMİ KONDU

'Önemli Duyuru' başlığıyla yapılan açıklamada şöyle denildi:

"53. Uluslararası Antalya Film Festivali içerisinde yer alan Ustaların Gözünden başlıklı film programı içerisinde anons edilen, yönetmenliğini Emir Kusturica’nın yaptığı Aşk ve Savaş filmi katalogda ve programda sehven yer almıştır. Bunun fark edilmesi ile beraber gösterim tarihi olarak ilan edilen 23.Ekim Pazar, Saat: 17:00’de Migros AVM 6. salondaki gösterimi iptal edilmiş ve yerine Brillante Mendosa filmi Ma Rosa gösterimi konulmuştur. Festival seçici kurulu olarak sinemaseverlerden bu karışıklıktan dolayı özür dileriz."

'YOLLARI GÖZLENEN... KIPIR KIPIR BİR FİLM'

Festivalin programında filmin tanıtımı yapılırken şu ifadeler kullanılmıştı:

"Underground/Yeraltı filminin yönetmeni Sırbistanlı Emir Kusturica uzun zamandır yolları gözlenen, kendisinden beklendiği gibi kıpır kıpır ve pervasız yeni filminde Balkanlar’daki çatışmaların en karanlık günleri esnasında yaşanan ihtiras dolu romansta İtalyan aktris Monica Belluci ile birlikte ekrana geliyor. Ücra bir köyde yaşayan süt dağıtıcısı, kısa bir süre önce Mülteci Merkezi’nden kurtulan (ya da kaçırılan), sevgilisinin kardeşinin müstakbel eşi olan, gizemli Sırp-İtalyan güzeline gönlünü kaptırır. Ancak olaylar ters gider ve çift hayatta kalmak adına apokaliptik bir manzara boyunca kaçmak zorunda kalır. Dram, komedi ve büyülü gerçekçiliğin ışıltısının karışımı olan klasik bir Kusturica yapımı."