Diyarbakır Cezaevi'ni anlatan filme salon verilmedi

Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananları anlatan "Kanlı Postal" filmine salon verilmedi. Filmin yönetmeni Arslan, engellendiklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 12 Eylül döneminde Diyarbakır Cezaevi'nde yaşananların konu edildiği "Kanlı Postal" filmi, Diyarbakır'da gösterim için salon bulmadı. Sinema salonlarının filmi oynatmadığını dile getiren yönetmen Muhammet Arslan, "Karanlık eller devrede, engelleniyoruz" dedi.

"Kanlı Postal" filmi 12 Eylül darbesi döneminde, Diyarbakır 5 No'lu Cezaevi'nde yaşananları anlatıyor. Muhammed Arslan'ın yönetmeliğini ve senaristliğini yaptığı filmde Mesut Akusta, Turgay Tünülkü, Nevin Efe ve Mihriban Er rol aldı.

Muhammet Arslan, geçen yıl gösterime giren filmi, gelen talep üzerine tekrar Diyarbakır'da oynatmak istediklerini söyledi. Arslan, "Daha önce bize film için salon vereceklerini söyleyen sinema salonları ne olduysa birden vazgeçtiler. Karanlık eller devrede, engelleniyoruz "şeklinde konuştu.

Arslan, filmin bütün gelirinin, Cizre ve Sur'da yaşanan çatışmalar nedeniyle mağdur olan ailelere verileceğini dile getirdi. (DHA)