Altan Erkekli: Yaptığın mesleğine yakışmadı

Altan Erkekli, "Yıldızlarda Kayar" filminde oynadığı için pişman olduğu iddiasını reddetti. Erkekli, söz konusu habere tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Altan Erkekli, hakkında çıkan haberi yalanladı. Dün, Türkiye gazetesinde Talip Karakaş imzasıyla "Altan Erkekli’den açıklama: O filmde oynadığım için çok pişmanım!" başlıklı bir haber yayınlandı. Haberde Erkekli'nin, Yavuz Seçkin senaryosunu yazdığı ve oynadığı "Yıldızlar da Kayar - Das Borak" filminde oynadığı için pişman olduğu öne sürülmüştü.

Medya Radar'ın haberine göre, Altan Erkekli, Seçkin’in basın danışmanı Fırat Özdemir aracılığı ile bir basın açıklaması yayınladı. Erkekli, bir sohbet sırasında söylediklerinin çarpıtılıp, kurgulanarak, izinsiz olarak yayınlandığını belirtti. Erkekli, haberi yapan Talip Karakaş'a yönelik olarak "Senin bu yaptığın hem mesleğine yakışmadı, hem de delikanlılığa sığmadı!" ifadelerini kullandı.

Yavuz Seçkin ise haberle ilgili olarak hukuki yollara başvuracaklarını kaydetti.

Altan Erkekli, haberle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“Öncelikle röportajın bir biçimi, yapılış şekli ve ahlâkı vardır. Benimle ayaküstü sohbet ederken bazı cümleleri kurgulayıp, bunu ‘izin almadan’ haber olarak yayınlayıp, röportaj gibi göstermek gazetecilik mesleğine yakışmaz. Ayrıca sohbet esnasında kullandığım cümlelerin, haberde yazılan cümleler ile de kesinlikle alâkası yoktur. Gazeteci Karakaş ile konuşmamızda sadece, ‘Yıldızlar Da Kayar: Das Borak’ filminin vizyona girdiği tarih itibariyle hak ettiği sonucu alamamasının hepimizi üzdüğünü belirttim. Setten kavgalı ya da kırgın ayrıldım da söyledim desem, böyle bir şey de kesinlikle yok. Bir lansmanda benim yanıma geliyorsun, ‘Benim bıyıklarım da sizin bıyıklarınız gibi olacak mı?’ diye mevzuya giriyorsun, sonra ayaküstü konuştuklarımızı çarpıtıp, kurgulayıp bir de haber yapıyorsun. Senin bu yaptığın hem mesleğine yakışmadı, hem de delikanlılığa sığmadı!”