Warcraft mı? Angry Birds mü?

Hollywood sevilen oyunları beyazperdede izleyici karşısına çıkarmaya hız verdi. Ancak bazıları hayal kırıklığına uğrattı. 

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Popüler oyunların sinemaya transferi devam ediyor. En son Hitman, Angry Birds ve Warcraft beyazperdeye uyarlanırken bu alanda en çok beğenilenler de belli oldu. imdb kullanıcılarının verdiği puanlamaya baktığımızda listenin zirvesinde vizyona yeni giren Warcraft'ın açık ara önde olduğunu görüyoruz.

İşte oyunlardan sinemaya uyarlanan en iyi 10 film:

10. Max Payne (5.4)

İlki 2000'de çıkan oyun aksiyon sahneleriyle dikkat çekerken yaklaşık sekiz yıl sonra John Moore’un yönetiminde sinemaya uyarlandı. Başrollerini Mark Wahlberg, Mila Kunis, Beau Bridges ve Chris O’Donnell’in paylaştığı film, oyunun elde ettiği başarıyı yakalayamadı.

Oyuna paralel gelişen filmde New York’ta DEA ajanı olan Max Payne kusursuz hayatı kısa zamanda bir kâbusa dönüşür. Bir gün eve döndüğünde eşi ve bebeğini vahşice öldürülmüş halde bulur. Kendi başına bu cinayetin izlerinin peşine düşer ve fakat olaylar onu çeteler, acımasız işbirlikleri ve şehrin gördüğü en şiddetli fırtınanın arasına çeker. Özlemle beklediği intikamın vakti gelmiştir.

9. Mortal Kombat (imdb: 5,5)

Popüler karşılıklı dövüş oyunu Mortal Kombat ilk kz 1992 yılında piyasaya çıktı. 3 yıl sonra oyundan esinlenilerek çekilen Ölümcül Dövüş ve devam filmi beklenen ilgiyi görmedi.

Yönetmenliğini Paul W.S. Anderson'ın üstlendiği, Christopher Lambert'in başrolde oynadığı filmde yıldırımlar efendisi Raiden üç tane uyumsuz dövüşçüyü, dünyayı kurtaracakları bir savaşa sürükler. Böylece, uzakdoğulu tapınak savaşçısı Liu Kang, polis dedektifi Sonja Blade ve film yıldızı Johnny Cage uzak bir adaya, Mortal Kombat olarak bilinen Shaolin turnuvasına katılmak üzere yola çıkarlar.

8 .Tomb Raider (imdb: 5,7)

Video oyunları, filmleri, kitaplarıyla hemen her alanda dikkat çeken Tomb Raider, İngiliz maceraperest ve arkeolog Lara Croft'un maceralarını konu alır. İlk kez 1996 yılında çıkan Tomb Raider serisi bugüne dek 30 milyondan fazla sattı ve "tüm zamanlarn en çok satan video oyun serisi" unvanını aldı. Daha sonra Call of Duty serisi satış rekorunu kırarak bu unvanı ele geçirdi. Lara Croft da 2006 yılında "en başarılı kadın video oyun karakteri" unvanıyla Guinness rekorlar kitabına girdi.

Simon West tarafından yönetilmiş olan filminde Angelina Jolie Lara Croft'u canlandırdı. 30 Haziran 2001'de ABD'de ilk kez gösterime giren film ilk haftasında 48.2 milyon dolarla bir numaraya oturdu.

7.Hitman (imdb: 5,7 )

Profesyonel bir tetikçinin hikayesi ekseninde gelişen oyun ilk kez 2000'de sahneye çıktı.

Yönetmenliğini Aleksander Bach’ın yönettiği, başrollerini Rupert Friend, Zachary Quinto, Hannah Ware ve Ciaran Hinds’in paylaştığı Hitman: Ajan 47, 21 Ağustos 2015’te vizyona çıkarıldı.

Oyunla neredeyse birerbir örtüşen filmde de Ajan 47, üst düzey yeteneklere sahip bir ölüm makinesidir. Benzeri görülmemiş bir güç, hız ve zekaya sahip olan Ajan 47’nin yeni görevi kendisinin gizemini çözüp aynı formül üzerinden bir katil ordusu yaratmaya çalışan bir mega şirkete karşı harekete geçmektir. Genç bir kadının yardımıyla köklerini keşfedecek ve bir savaşın içine dahil olur.

6. Angry Birds (imdb: 6,4)

Mobil cihazlar için geliştirilen oyun Fergal Reilly ve Clay Kaytis’in yönetmenliğinde beyazperdeye taşındı. Animasyon, Yekta Kopan, Arda Aydın, Boğaçhan Sözmen ve Sinan Divrik’in seslendirmesiyle 13 Mayıs 2016'da vizyona çıkarıldı.

Angry Birds Film’de nihayet kuşların neden bu kadar öfkeli olduğunu öğreniyoruz. Film bizi nüfusu tamamen mutlu ve uçamayan kuşlardan oluşan bir adaya götürüyor. Bu cennet köşede, öfke sorunu olan Red, hızlı Chuck ve gelgitleri olan Bomba hep dışarıda kalmıştır. Fakat ada gizemli yeşil domuzcuklar tarafından ziyaret edildiğinde, sorunu çözmek bu dışlanmış kuşlara kalır.

5. Need for Speed (imdb: 6,5)

Dünyanın en çok satan oyunlarından biri olan Hız Tutkusu (Need For Speed), 14 Mart 2014’te vizyona çıkarıydı. Yönetmenliğini Scott Waugh’un üstlendiği filmin başrollerini Aaron Paul, Dominic Cooper, Scott Mescudi ve Imogen Poots paylaşıyor.

Hapisten çıktıktan hemen sonra ülkelerarası bir araba yarışına katılan sokak yarışçısının haksız yere hüküm giymesine neden olan adamla hesaplaşmasını anlatan film, araba kovalama sahneleriyle dikkat çekiyor.

4. Prince of Persia (imdb: 6,6 )

İlk kez 1989 yılında geliştirilen oyun, Pers Prensi: Zamanın Kumları (Prince of Persia: The Sands of Time) adıyla 21 Mayıs 2010’da vizyona girdi.

Mike Newell’in yönettiği filmde Jake Gyllenhaal, Ben Kingsley, Gemma Arterton ve Alfred Molina oynuyor.

Destansı filmin konusu şöyle: Haylaz bir prens istemeden de olsa gizemli bir prensesle güç birliği yapar. Birlikte, zamanı tersine çevirebilen Zamanın Kumları’nı açığa çıkarabilecek ve sahibinin dünyaya hükmetmesini sağlayabilecek olan eski bir hançeri korumak üzere karanlık güçlere karşı bir yarış içine girerler.

3.Silent Hill (imdb: 6,6 )

Konami’nin korku oyunu serisinden uyarlanan Sessiz Tepe (Silent Hill), 13 Ekim 2006’da vizyona girdi. Christophe Gans’ın yönettiği filmde Radha Mitchell, Sean Bean, Laurie Holden ve Deborah Kara Unger oynuyor.

Filmde Genç bir anne olan Rose, kızı Sharon’ın gizemli hastalığına çare bulmak ister. Psikiyatrik tedaviyi reddeden Rose kızıyla birlikte, kızının rüyasında sürekli olarak tekrarladığı kasabaya, Silent Hill’e doğru yola çıkar.

2. Resident Evil (imdb: 6,7)

Capcom'un Resident Evil adlı ünlü video oyunu serisinden uyarlanan film Türkçeye Ölümcül Deney adıyla çevrildi. 2002 yapımı bilim kurgu türünde olan filmin yönetmenliğini Paul W. S. Anderson yaptı. Oyundan filme çevrilse de, hikâye bakımından oyunla birebir örtüşmediği gibi karakterlerde de değişiklik yapılmış. Filmin ana karakteri Alice oyunda yer almıyor.

1. Warcraft (imdb:8,4)

Oyun arenasına ilk kez 1994'te çıkan Warcrfat listemizin zirvesinde. Beyazperdeye Duncan Jones’un yönetiminde aktarılan filmin başrollerini Travis Fimmel, Ben Foster, Paula Patton ve Dominic Cooper paylaşıyor. Warcraft: İki Dünyanın İlk Karşılaşması adıyla Türkçeye çevrilen ve 3 Haziran 2016′da vizyona giren filmin konusu şöyle:

Medeniyeti, dehşet saçan istilacı bir ırk olan Ork savaşçılarıyla karşı karşıya kalan barışçıl Azeroth krallığı savaşın eşiğindedir. Orklar başka bir yerde koloni kurmak için kendi ülkelerinden kaçmıştır. İki dünyayı birleştiren bir kapı açıldığında bir ordu yıkımla, diğeri de yok olmayla karşı karşıya kalır. İki zıt taraftan iki kahraman halklarının ve ülkelerinin kaderini belirleyecek bir çarpışma seferine çıkarlar.