Rüzgarda Salınan Nilüfer’e Montreal’den ödül

40. Montreal Dünya Filmleri Festivali geçtiğimiz günlerde başladı. Seren Yüce'nin yönetmenliğini yaptığı 'Rüzgarda Salınan Nilüfer' festivalden ödülle döndü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Seren Yüce'nin yönetmenliğini yaptığı 'Rüzgarda Salınan Nilüfer', 40. Montreal Dünya Filmleri Festivali'nde 'En İyi Senaryo Ödülü'nü kazandı.

İlk filmi Çoğunluk ile Venedik Film Festivali’nde Geleceğin Aslanı Ödülü olmak üzere yurt içinde ve yurt dışında birçok ödül kazanan Seren Yüce’nin ikinci uzun metraj filmi Rüzgârda Salınan Nilüfer'in kadrosunda Songül Öden, Tolga Tekin, Tülay Günal ve Eraslan Sağlam yer alıyor.

23 Eylül'de vizyona girecek olan filmde orta yaşlardaki Handan ve Korhan çifti İstanbul’un zengin semtlerinden birinde yaşamaktadır. Handan kendine sürekli uğraşlar bulmakta, eşinden de destek beklemektedir. Korhan ise bu hevesleri ciddiye almamayı öğrenmiştir. Kocasından destek bulamayan Handan içindeki boşluğu doldurmak için yazar arkadaşı Şermin’e özenir ve yazarlığa niyetlenir. Handan’ın bu arzusu kıskançlığa dönüşür ve iki aile arasındaki mevcut dengeyi bozmaya başlar.