Tarantino'nun 10 numarası

Quentin Tarantino, filmleriyle 90'lı yıllara imzasını atan bir yönetmen oldu. Tabii aynı zamanda yarattığı karakterlerle de...

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Sinemada 90'lı yıllar dendiğinde akla ilk gelen isimlerden Quentin Tarantino... 1994'te çektiği Ucuz Roman (Pulp Fiction) filmiyle IMDB'de tüm zamanların en iyi filmleri sıralamasında 1,2 milyon oyla 7. sırada yer alıyor. Puanını söyleyelim: 8.9

Diyalogları, parçalanmış kronolojik akışı ve pop kültür takıntılarıyla ünlü olan Tarantino filmlerinin şiddetle olan ilişkisini uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Bu minvalde bir özetleme yapacak olursak yönetmenin Ucuz Roman'ın yanı sıra Rezervuar Köpekleri, Kill Bill ve Soysuzlar Çetesi gibi filmlerini şiddet üzerine yapılan kara mizah örnekleri olarak nitelendirebiliriz.

KENDİ MARKALARINI YARATTI

Filmlerinde reklam yapmamak için Big Kahuna Burgers, Fruit Brute, Kaboom, Red Apple sigaraları gibi hayali markalar yaratan Tarantino'nun beyazperdeye unutulmayacak karakterler armağan ettiğini söylersek hiç de abartılı olmaz.

Tabii bu ete kemiğe bürünen karakterlerin birçoğunun aynı zamanda masumiyetten öte şiddetle kuşandığını da söylemeliyiz. Bu minvalde Quentin Tarantino’nun ‘kanlı canlı’ en iyi 10 karakterini şöyle sıralayabiliriz: