İçinden 'Trump' geçen 5 film

Robert De Niro geçtiğimiz günlerde Donald Trump'ı, Taksi Şoförü'nde canladırdığı Travis Bickle karakterine benzetti. Oysa De Niro'nun tüm filmleri göz önünde bulundurulduğunda Trump'a benzeyen beş karakterin daha olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Robert De Niro, geçtiğimiz günlerde 22. Saraybosna Film Festivali kapsamında Yaşam Boyu Başarı Ödülü aldı. Festivalde, 1976 yapımı Taksi Şoförü adlı kült filmi de gösterilen De Niro, gösterinin ardından filmle ilgili soruları yanıtladı.

Moderatörün, canlandırdığı Travis Bickle karakterinin ruhsal hastalığı hakkında daha detaylı bilgi vermesini istemesi üzerine De Niro “Bu konuda aklımdan ilk geçen isim Donald Trump oluyor” şeklinde söze giriş yapınca salonda büyük bir alkış koptu.

Slate.com adlı bir haber sitesi ise De Niro'nun kariyeri boyunca canlandırdığı bütün filmleri göz önünde bulundurarak aralarında Cumhuriyetçi parti liderine en çok benzeyen beş efsane karakteri derledi.

Habere göre Robert De Niro'nun canlandırdığı beş karakter, Trump ile Taksi Şoförü'ndeki Travis Bickle karakterinden çok daha fazla benzerlik taşıyor.

İşte o karakterler:

JOHNNY BOY, MEAN STREET

Cumhuriyetçilerin başkan adayı Donald Trump , hiç şüphe yok ki Mean Street filmindeki Harvey Keitel karakterinde kendisinden çok şey bulacaktır. Karakterin sürekli çalışması ve buna rağmen başarısızlığı ve kendini ehlileştirme çabaları hiç şüphesiz Trump'ın anlamsız dürtülerinin sonucunda kendi kendini mahvetme çabalarıyla benzerlikler taşıyor. Fakat Trump'ın iş ortakları tanıdıkları De Niro'yu izlerken gerçekten sarsılabilirler. Çünkü Trump'ın sebepsiz yere açgözlülüğü ve neredeyse fiilen hiç para ödemeden aldığı borçları, bu karakter tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriyor. Trump'ın iflas dosyalarında bulunan birkaç kritik noktaya bakıldığında istatistiksel bazı kesinlikler görülüyor. Zaten kendisi de daha önce yaptığı birçok konuşmada bu hareketlerini destekleyen bir takım ifadelere yer vermişti.

AL CAPONE, THE UNTOUCHABLES

Etrafı Trump gibi adamlarla çevrilmiş herkes, Trump'ı kendi sahasında izlerken The Untoucables filmindeki Capone karakterinin yaygara koparan ve üstten bakan liderlik metaforlarıyla bazı benzerlikler kurabilir. Aslında Trump üniversitesine kayıtlı herkes onun devrini ilerleyen zamanlarda da tanıyacaktır.

RUPERT PUPKİN, THE KİNG OF COMEDY

Trump'ı anlamanın bir diğer sempatik yolu ise Buzzfeed köşesinin yazarı Mckay Coppins tarafından zaten en iyi şekilde yapıldı. Coppins'e göre 'Dışarıdan bir yabancının acı, aşağılanma ve reddedilen biri olarak geçen yılları ve toplumu aristokrasinin elinden kurtarmak ve intikam almak için her zamankinden daha şiddetli girişimleri bulunuyor. Bu da kulağa tıpkı The King Of Comedy filmindeki Rupert Pupkin karakterinin ifadelerini akla getiriyor. Pupkin'in hitap ettiği insanlar tıpkı Trump'ın ideal kitlesine benziyor. Donald Trump kendisi için oluşturulmuş ideal kitleye yaptığı konuşmalar da, ne kadar kötü olduğuna aldırış etmeden espriler yapmayı ve genellikle demode olmuş ifadelere yer vermeyi seviyor.

JAKE LA MOTTA, RAGİNG BULL

Donald Trump'ın iltifat olarak kabul edebileceği bir diğer karşılaştırma ise De Niro'nun Raging Bull filmidir. Tıpkı bir trump mitinginde olduğu gibi La Motta siyah bir adamı yumrukluyor. Daha sonra hezimete uğramasına rağmen zafer kazandığını iddia ediyor. Özellikle filmin bu parçası akıllara bu kadar boks yaptıktan sonra Cumhuriyetçilerin adayı Donald Trump'ı getiriyor. Seçimlerden sonra muhtemelen Trump yine başka bir efsanevi De Niro karakteri canlandırıcak ve aynaya bakarak başarısızlığının suçunu bir başkasında arayan insan taklidi yapacak.

FEARLESS LEADER THE ADVENTURES OF ROCKY AND BULLWİNKLLE

Trump ile korkusuz lider karakterinin özellikleri pek çok paralellik gösteriyor. Liderlik , hitabet ve saç stili gibi.. Fakat De Niro' nun filmdeki performasıyla Cumhuriyetçi aday Donald Trump arasındaki en temel benzerlik ikisinin de kesinlikle korkunç olması...

Etiketler Trump Robert De Niro