İKSV Galaları Cafe Society’le başlıyor

İKSV Galaları, Woody Allen’ın son filmi Cafe Society’le açılıyor. Pek çok ünlünün rol aldığı filmde, 1930’ların New York'u anlatılıyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Woody Allen’ın ünlü isimlere rol verdiği son filmi Café Society, İKSV Galaları kapsamında 9 Ağustos'ta Rexx Sineması’nda gösterilecek.

2016 Cannes Film Festivali’nin açılış filmi olarak gösterilen Café Society’nin oyuncu kadrosunda Jesse Eisenberg, Kristen Stewart, Blake Lively, Parker Posey, Steve Carell, Corel Stoll ve Sheryl Lee gibi isimler yer alıyor. Film, 1930’ların New York ve Hollywood’unun panoramik bir hikâyesini anlatıyor. Adını dönemin bu renkli kişiliklerine verilen lakaptan alan film, hareketli olduğu kadar duygusal bir komedi.

NEW YORK'UN HAREKETLİ DÜNYASI

Café Society’de mücevher taciri tuhaf bir ailenin en küçük oğlu olarak Bronx’da doğan Bobby Dorfman'ın (Jesse Eisenberg) Hollywood’a gidişini, oradan da New York’a dönüşünü izliyoruz. Bobby babasının kuyumcu dükkânından sıkılınca soluğu dayısı Phil’in (Steve Carell) yanında, Hollywood’da alır. Dönemin en popüler film yıldızlarının menajerliğini yapan Phil’in ajansında çalışmaya başlayan Bobby, Hollywood’un skandal, dedikodu ve güzel kadınlarla dolu göz kamaştırıcı dünyasında aşkı ve acıyı tanır ve bambaşka bir insana dönüşür. Aşkına karşılık bulamayınca New York’a dönen Bobby, burada bir kulübün başına geçerek bu kez de bambaşka bir çevrenin kıpır kıpır dünyasını keşfedecektir.

'1930'LAR BENİ HEP BÜYÜLEDİ'

Woody Allen, o döneme hayranlığını şu sözlerle belirtiyor: “1930’lar beni hep büyülemiştir. Muazzam bir tiyatro yaşamı, kafe ve restoran kültürüyle New York’un en heyecan verici dönemiydi. Nereye giderseniz gidin, tüm şehir sofistike gece yaşamıyla çalkalanıyordu.” Café Society’nin görüntü yönetmenliğini üç Oscar Ödüllü Vittorio Storaro üstleniyor. Filmin senaryosunu yazan Woody Allen birçok filminde olduğu gibi anlatıcılığı da üstleniyor.

İKSV, sezon boyunca benzer sürprizlerle galalar düzenlemek için hazırlıklarını sürdürüyor.