İstanbul'da mükellef bir bayram kahvaltısı için 25 adres

Yan masalardan yükselen kahkahaları kıskanmayın. Siz de bayram tatiline ailenizle yapacağınız bir kahvaltıyla başlayın.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR – Bayram sabahı yapılan kahvaltı her zamankinden önemlidir! Kimimiz için ‘geniş aileyle’ uzun zamandır beklenen büyük buluşmadır, kimimiz için de yine uzun zamandır beklenen bir tatilin ilk sabahı! Eğer bu bayram İstanbul’da kaldıysanız, kendinize bir güzellik yapın; mutfağa girmek yerine ‘o’ kahvaltıyı dışarıda yapın. İşte İstanbul’da ‘gelsin reçeller gitsin sucuklar, çaylar’ dedirtecek tam 25 kahvaltı mekanı:

BAYRAM KAHVALTISI BOĞAZ'DA YAPILIR!

Ortasından Boğaz geçen bir şehirde yaşadığını unutanlardansanız, bayram bahanesiyle deniz kenarına inme vakti gelmiş demektir! Üstelik Kuzguncuk’a veya Rumelihisarı’na gitmek hiç bu kadar kolay olmamıştı. Unutmayın, boğaz trafiği henüz başlamadı ve köprünün ‘iki dakika’da geçilebildiği o nadir anlardan birindeyiz!

Önce Avrupa yakasının klasik Rumelihisarı-Beşiktaş hattına bakalım... Rumelihisarı’ndaki Nar’da taze meyvelerle süslü rengarenk, çift kişilik ve evet, tam dokuz çeşit kahvaltı tabağının (25-40 TL arası) yanında kahvenizi yudumlayın.

nar rumeli hisarı Nar, Rumelihisarı.

Yılların eskitemediği Sade Kahve’ye gidin, çınar altında çeşit çeşit peynirden kuru meyvelere uzanan serpme kahvaltının (60 TL) taşacağı uzun bir masa kurup, dede-torun ailenizle sohbete dalın.

sade kahve Sade Kahve.


Bebek civarına gitme niyetiniz varsa seçenek bol ama önce Mangerie’yi zorlayın. Masa bulmayı becerirseniz ortaya bir kahvaltı tabağı (45 TL) söyleyin, yanına da mutlaka ıspanaklı çırpılmış yumurta (25 TL) alın. Boğaz manzarasına karşı parmaklarınızı yeme garantisi var! Bu kadar 'trendy' olmasının altında 'fos' nedenler yatmadığını göreceksiniz.

Mangerie Bebek (@mangeriebebek) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()


Arnavutköy’ün ‘bohem’ havasını sevenlerdenseniz, balıkçıların arasındaki ‘hipster’dan, yani Any’den şaşmayın. Ev yapımı reçelini, ‘yumurtalıları’nı mutlaka deneyin. (İki kişilik kahvaltı tabağı 52 TL, sütlü yumurta 14 TL).

Kerem CKY (@keremcky) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()

Geniş aileyle bayram kahvaltısı için Arnavutköy'e gelenlerdenseniz, bir zamanlar Bahar Pastanesi'nin bulunduğu noktaya açılan Sütiş'i tercih edin (İki kişilik kahvaltı, ortalama 70 TL).


Romantik, biraz da 'sosyetik' bir kahvaltı için Kuruçeşme'de denizin tam üzerindeki Aşşk Kafe'yi tercih edin; ev yapımı lordan ev yapımı granolaya uzanan mönüye bakarken bile kendinizden geçin.

assk kafe Aşşk Kafe.


Ortaköy'de artık klasikleşen House Cafe'nin terasına ailecek yayılın veya sahilden birazcık uzaklaşmayı göze alıp Eski Bahçe Sokak'taki Müessese'yi tercih edin. Müessese'de 40 cm'lik döner tepsilerde gelen 'ringo' (38 TL) veya altı kişilik 'cümbür cemaat kahvaltı' (100 TL) seçenekleri mevcut. 

Müessese Ortaköy (@muesseseortakoy) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()


Ve tabii Beşiktaş, yani  İstanbul'da kahvaltı furyasının 'merkezi'... 'Şenlikli' ve samimi bir bayram sabahı için 'Kahvaltıcılar Sokağı'nı, tercih edin; Türkiye'nin dört bir yanından gelen taze meyvelerle yapılan reçellerin başınızı döndüreceği Reçel Türevleri, birçok ürünün ta Erzincan'dan getirildiği Çakmak Kahvaltı Salonu'nu; ya da peynirliden çikolatalıya, pişilerine karşı koyamayacağınız Pişi'yi tercih edin.

Reçel Türevleri (@recelturevleri) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()


Rumelihisarı - Beşiktaş hattının 'dış çeperi'ndeyse; bayram kahvaltısının hakkını Yeniköy'de Emek Kahve'de, Karaköy'de Namlı Gurme'de veya Mum's Cafe'de verin. 

Namlı Gurme | Yemek & Restoran (@namligurme) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()


Gelelim Anadolu yakasına... Geniş aileyle sıcacık bir bayram sabahının tadını çıkarabilmek için Kanlıca'da denizin tam üzerindeki Yakamoz'a gidin. 'Panoramik' bir manzara ve 'bohem' bir ortam için Çengelköy'de tarihi Çınaraltı Kahvesi'ni tercih edin.

Çengelköy Tarihi Çınaraltı (@tarihicinaralti) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()


Ihlamur kokulu Kuzguncuk'ta, yine denizin tam üzerindeki Paşalimanı Kafe'nin açık büfe kahvaltısı ailenizi bile unutturur! Daha 'sade' bir ortam arıyorsanız da, organik, vejetaryen ve 'butik' bir kahvaltı için Masum Mutfak'a gidin.

Masum Mutfak ? Atölye-Kafe (@masummutfak) tarafından paylaşılan bir fotoğraf ()


Üsküdar'da 'o eski' bayramların tadını yakalayın; Fethi Paşa Korusu'nda Boğaz'a bir konağın terasından bakarken, İBB'nin nispeten fena işletilmeyen tesislerinden birinde ailecek uzun sohbetlere dalın.

Fethi Paşa Korusu. Fethi Paşa Korusu.

Ya da Anadolu yakasında Boğaz'dan biraz içeri, Fenerbahçe-Kalamış hattına girin; Fenerbahçe Parkı'nda 1990'lardan bu yana klasikleşen Romantika'da, rengarenk ağaçların arasından Adalar manzarasına karşı çayınızı yudumlayın...


GALATA-CİHANGİR HATTI

Genelde 'çekirdek' ailelerin yaşadığı bölgede kahvaltı için en çok tercih edilen yerlerden biri, Cihangir'deki Van Kahvaltı Evi. Kahvaltı mönüsünde Van'a özgü otlu peynir ve murtuğa gibi seçenekler var. Cihangir'de zahterden nutellaya uzanan serpme kahvaltısı için Rose Marine'in şaşırtıcı bahçesine de ailecek kurulabilirsiniz.

rose marine


Galata'daysa sıkı bir bayram kahvaltısı için Privato'dan şaşmayın. Bayram tatiline Privato'nun dillere destan organik köy kahvaltısı ve ızgara hellimiyle başlarsanız, tüm tatiliniz güzel geçebilir!

Privato'nun köy kahvaltısı. Privato'nun köy kahvaltısı.


ÇOLUK ÇOCUK ÇİMENLERE YAYILALIM!

Hazır trafik yokken, bayramı bahane edin; hep ertelediğiniz o 'doğa' gezilerini ailenizle bir tam güne çevirin. Üşenmeyin, herkesin ulaşımını organize edin Polonezköy'e gidin; Polina Kafe'yi tenha yakalayabileceğiniz nadir anlardan birinde köy lorunu ve puf böreklerini mideye indirip hamaklara yayılın. Çocuklar koştursun, büyükler sohbet etsin...

Backyard Backyard

'Şehir içinde çimenlik alan kalmadı mı' diyorsanız, Etiler'deki Backyard'ı veya Bahçeköy'deki Bahar Country'yi tercih edebilirsiniz.