Yavuz Dizdar: Piliç diye civcivleri yediriyorlar

Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar uyardı: Tavuk yemeyin, çocuklarınıza da yedirmeyin.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi öğretim üyesi Onkoloji Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Yavuz Dizdar, Samsun'da organize edilen doktordizdarkonferansta "Organik Ebeveynlik" konusunda bir konuşma yaptı. Dizdar, "Tavuk yemeyin, çocuklarınıza da yedirmeyin. Raf ömrü uzatılan yeni nesil beslenmeler içinde 40 günlük piliçleri tavuk edası ile piyasaya sunanlar piliç diyerek civcivleri yediriyorlar" dedi.

'Kanserin birinci nedeni hazır yoğurt''Kanserin birinci nedeni hazır yoğurt'

'NORMAL TAVUK YAKLAŞIK 2 SAATTE PİŞER'

Hızla büyüyen dünyanın yine hızlı yaşam getirilerinden olan yeni neslin beslenme koşullarını eleştiren Yrd. Doç. Dr. Dizdar, "Tavuk yemeyin, çocuklarınıza da yedirmeyin. Raf ömrü uzatılan yeni nesil beslenmeler içinde 40 günlük piliçleri tavuk edası ile piyasaya sunanlar piliç diyerek civcivleri yediriyorlar, caiz midir? Bir tavuk normal şartlarda 1 saat 40 dakika gibi bir zaman diliminde pişmesi gerekiyorken 20 dakika içinde sofraya servis edilir hale getirildi. Yemeyin ve yedirmeyin" dedi.

Hazır yoğurt ve süt gibi ürünlerin de tüketilmemesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Yrd. Doç. Dr. Dizdar, "Paket ile hayatımıza sokulan çorba, yoğurt ve süt gibi ürünlerin kesinlikle tüketmeyin" diye konuştu. (SAMSUN/DHA)

Tırnak makasları için tehlike uyarısıTırnak makasları için tehlike uyarısı