Canan Karatay: Senelerdir söylüyorum, ekmek yemeyin

Ekmeklerde GDO'lu soya kullanılmasıyla ilgili konuşan Canan Karatay, soyanın meme kanseri ve kısırlığa neden olduğunu söyledi. Karatay, "Ekmek yemeyin. Geleneksel buğday kalmadı. Ben senelerdir söylüyorum" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Adana'da bir firmanın sattığı ekmeklerde GDO'lu soya bulundu. GDO'lu soya sayesinde ekmekler daha hacimli görünüyor ve geç bayatlıyor. Konuyu değerlendiren Prof. Dr. Canan Karatay, "Ekmek yemeyin. Geleneksel buğday kalmadı" dedi.

Hürriyet gazetesinin haberine göre, ekmeklerin içinde çok fazla katkı maddesi olduğunu söyleyen Canan Karatay, "Tarım Bakanlığı'nın izniyle bütün unlara yüzde 10 katkı maddesi koymak zorundayız diyor uncular. Bunun üzerine bir de GDO çıktı. İthalatına izin veriliyor, yazık" şeklinde konuştu.

'SOYA, MEME KANSERİ VE KISIRLIĞIN SEBEBİ'

Türkiye'de GDO'suz ürünler yetiştirilebileceğini belirten Karatay, "Bunun mücadelesini veriyorum. GDO'lu yiyecekler bilhassa soya mutlaka GDO'lu oluyor, çok tehlikeli. Her türlü hazır yiyeceğin içinde bulunuyor. Soyada yalancı östrojen var. Bütün hastalıkların sebebi, başında da meme kanserinin ve kısırlığın sebebi" ifadelerini kullandı.

Tarım Bakanlığı'ndan 'GDO'lu ekmek' açıklamasıTarım Bakanlığı'ndan 'GDO'lu ekmek' açıklaması

'EKMEK 1950'LERDEN SONRA HAYATINI KAYBETTİ'

Ekmeğin 1950'lerden sonra hayatını kaybettiğini dile getiren Karatay, şunları söyledi.

"Buğdayın kendisindeki glüten, lektün proteini o kadar tehlikeli ki. Lektün proteini insülin hormonu salgılatıyor, şeker hastalığı, karaciğer yağlanması yapıyor. Lektin denilen protein hazmolduğu zaman aynı boğmaca virüsüne benzer bir formüle dönüşüyor. Çocuklarda öksürüğün sebeplerinden biri de budur."

'KESİN OLARAK SÖYLÜYORUM, EKMEK YEMEYİN'

"Yüzde 10 katkı maddesinin içinde bromür var, ağır metaldir. Bütün canlılar için tehlikelidir. Kesin olarak söylüyorum. Ekmek yemeyin. Geleneksel buğday kalmadı. Ben senelerdir söylüyorum. İran'da geleneksel ekmek yalnız lavaştır halkımızı kandırmayalım. Hakiki besin vücuda girecek. Sağlıklı karbonhidrat yiyeceğiz. Kuru fasulye, mercimekte de vardır. Yumurta en önemli besindir."

Ekmeğimizle oynamayanlarEkmeğimizle oynamayanlar