Diş ağrısı için aldığı ağrı kesiciler böbreğini bitirdi

Diş ağrısı çeken Tolga Pesenli'nin kontrolsüz kullandığı ağrı kesiciler böbreğinin iflas etmesine neden oldu. Pesenli böbrek nakli olarak sağlığına yeniden kavuştu.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yalova'da yaşayan 32 yaşındaki Tolga Pesenli, geçen yıl diş ağrısı nedeniyle kontrolsüz şekilde bir çok ağrı kesici ilaç kullandı. Korktuğu için diş hekimine gitmeyen Pesenli, bir süre sonra mide bulantısı şikayetiyle Yalova’daki Devlet Hastanesine başvurdu. Ancak bulantıları durmayan Pesenli, Bursa Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi’ne gelerek burada tedavi olmak istedi. Yapılan muayene sonucunda Pesenli’nin diş ağrısı nedeniyle aldığı aşırı dozdaki ağrı kesicilerin verdiği zarar nedeniyle böbreklerinin iflas ettiği ortaya çıktı. Pesenli hemen diyalize bağlandı.

BABADAN NAKİL YAPILDI

Yaklaşık 2 ay boyunca haftanın belirli günleri diyalize bağlanan Tolga Pesenli'nin yapılan tetkikler sonunda böbrek nakli yapılması gerektiğine karar verildi. Nakil babası Yılmaz Pesenli'den yapıldı. Tolga Pesenli, sağlığına kavuşmanın sevincini, nakli yapan Prof. Dr. Oktay ve babasıyla paylaştı.

Diyalize girmenin kendisi için sıkıntılı olduğunu aktaran Tolga Pesenli, "Suya hasret kalıyorsunuz. Sağlığınızdan oluyorsunuz. Böbrek nakli benim için yeniden hayata dönüş oldu" dedi. Yalova'da hurdacılık yapan Yılmaz Pesenli ise, "Böbreğimi oğluma vermeyeceğim de kime vereceğim" diyerek yaptığı fedakarlığı dile getirdi. (Bursa / DHA)