'Erdoğan İstanbul için Uysal'ı işaret etti'

Kadir Topbaş'ın istifasının ardından seçime kadar yerine getirilecek aday konusunda Göksel Gümüşdağ ismi öne çıkarken, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dün yapılan toplantıda Mevlüt Uysal'ı işaret ettiği öne sürüldü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Görevinden istifa eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın yerine gelecek isim perşembe günü belli olacak. Belediye Meclisi'nde yapılacak oylamayla, yerel seçime kadar büyükşehir koltuğuna oturacak isim belli olacak.

İsimler konusunda çeşitli tahminler yapılırken, Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, Mevlüt Uysal isminin öne çıktığını öne sürdü.

Selvi, bugünkü köşesinde, konuya ilişkin şunları yazdı: "Kadir Topbaş’ın yerine gelecek isim Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başkanlığında AK Parti İl Başkanlığı’nda yapılan istişare toplantısında konuşuldu. Göksel Gümüşdağ ismi gündemdeydi.

Ancak ibre Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal’a döndü. Bana gelen bilgi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mevlüt Uysal’ı işaret ettiği yönünde. Uysal yeni görevinde başarılı bir performans ortaya koyarsa, 2019’da AK Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olabilir."

Topbaş'ın yerine getirilecek ismi belirlemek için dün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da katılımıyla düzenlenen toplantının hemen sonrasında, Twitter'da Mevlüt Uysal hesabından, "Beni bu göreve layık görenlere teşekkür ederim" mesajı paylaşılmıştı. Ancak Uysal kısa süre sonra yaptığı açıklamayla hesabın sahte olduğunu belirtmiş ve suç duyurusunda bulunacağını duyurmuştu.

Yerel seçimde ise Başbakan Binali Yıldırım, Berat Albayrak, Göksel Gümüşdağ aday gösterilebilecek diğer isimler olarak dillendiriliyor. Gümüşdağ'ın perşembe günü yapılacak oylamayla başkanlık koltuğuna oturacağı da iddialar arasında...

(HABER MERKEZİ)