CHP'de tezkere fireleri var

TBMM'de bugün görüşülecek tezkere öncesinde destek vereceğini açıklayan CHP'de karşı sesler de yükseliyor.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - TBMM'de bugün görüşülecek sınır ötesi askeri operasyonlara izin veren tezkereye destek verecek CHP'de fireler olacak. "Teröre karşı TSK'nın elini güçlendirecek tezkereye olumlu baktıklarını" açıklayan CHP yönetiminin aksine bazı milletvekillerinin karşı oy kullanacağı belirtiliyor.

TANAL: VATAN TOPRAĞIMA HANGİ ASKER AYAK BASACAK?

İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal tezkereyle ilgili TBMM'de düzenlediği basın toplantısında tezkerenin 'muğlak ifadeler içerdiğini söyledi. Tanal, “Terörün bitirilmesi amacıyla yapılan her adımın arkasındayım. Ancak bugün oylanacak tezkerenin, önceden Meclis’in onayını alan tezkerelerden bir farkı var. TSK’nın sınır dışına askeri harekât yapmasının yanı sıra yabancı askerlerin Türkiye’ye girmesine de yer verilmiş. Vatan toprağıma hangi asker ayak basacak bilmek isterim” dedi. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin sınır dışına askeri harekât düzenlenmesine ilişkin tezkerenin, somutlaştırılması gerektiğini ifade eden Tanal şunları söyledi: "Milletvekillerine fal baktıran bir tezkere olmaz. Önümüze gelen metnin niyetini mi okuyalım. Bu tezkere geçerse hükümete çok ucu açık bir yetki veriyoruz. Tezkerenin amacı nedir? Askeri harekâtı, başka ülkenin askerleri ile beraber mi yapacağız? Bunu mu anlamalıyız. Peki, ülkemize girmesine izin verdiğimiz yabancı askerler ülkeden çıkmazsa ne yapacağız? Bu tezkere ile Amerikan askerini, Rus askerini Türkiye’ye sokabilirsin. Bir diğer ayrıntı da metinde Türkiye’nin Güney kara sınırı diyor. Suriye de olabilir Irak da, İran da… Hükümet, güney sınırımızda istediği zaman istediği yere operasyon yapabilir. İstediği yabancı orduyu da Meclis’e danışmadan ülkeye sokabilir. Bu soru işaretlerinin giderilmesi için tezkerenin somutlaştırılması şarttır. Ülke topraklarımızda, sınırlarımızda hatta dünyanın hiçbir yerinde teröre tahammülümüz yok. Ancak terörle mücadele adı altındaki muğlak ifadelerin de kafamızı karıştırmasına izin vermemeliyiz."

TANRIKULU: KÜRTLERE GÖZDAĞI

Bugünkü görüşmelere katılmayacağı öğrenilen CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da yaptığı değerlendirmede tezkereye karşı çıkarak, "Kürtlere karşı gözdağı" olarak değerlendirdi. Parti kulislerinde tezkereye sıcak bakmayan ve karşı oy kullanacak başka milletvekillerinin bulunduğu da belirtiliyor. Tezkereye AK Parti ve MHP de evet diyeceğini açıklarken parti olarak tek karşı çıkış HDP'den gelmişti. (DUVAR)

Etiketler CHP TBMM politika