Etyen Mahçupyan'dan özür

Etyen Mahcupyan köşesinden özür diledi: Görünen o ki palavraymış, özür dilerim.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR -  Sosyal medyada dolaşıma giren ve asılsız olduğu ortaya çıkan bir röportaj üzerinden Türkiye'nin dış politikasını eleştiren bir yazı kaleme alan Karar gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan, bugün okuyucularından özür diledi.

Köşe yazısının sonuna not ekleyen Etyen Mahçupyan, önce "Görünen o ki palavraymış, okuyuculardan özer dilerim" dedi, sonra da durumun tam da o hayali röportajdaki gibi olduğunu iddia edip, "Umarım örneğin geçersizliği yaşanmakta olan gerçeğin üzerini örtmez" yorumunda bulundu.

'TEKZİP GELMEDİ' 

"Not: İsveç başbakanının ağzından verilen ve benim 17 Ağustos yazımda kullandığım alıntı 4 Ağustos’ta sosyal medyada dolaşıma çıktı. 12 gün geçti herhangi bir tekzip gelmedi. Yine de birkaç paragraflık alıntıdan iki cümleyi “İsveç başbakanı şöyle demiş” diyerek kullandım. Görünen o ki palavraymış, okuyuculardan özür dilerim. Umarım örneğin geçersizliği yaşanmakta olan gerçeğin üzerini örtmez."

NE OLMUŞTU?

İsveç Başbakanı Stefan Löfven'e ait olduğu iddia edilen "Erdoğan ile söz düellosuna girmek gibi bir niyetim yok. Zira karşı karşıya olduğumuz şey örgütlü bir cehalet ve ben bununla baş edebilecek alt-kültürel bir donanıma sahip değilim. Açıkçası Avrupa olarak son 70 yıldır böyle bir olgu ile karşılaşmamıştık" ifadesini aynen köşesine taşıyan Mahçupyan, bu sözler üzerinden AK Parti hükümetinin dış politikasını eleştirdi.